Mage och matsmältning

Magen och matsmältningen är ett av de viktiga system i kroppen som hjälper till att säkerställa att våra kroppar kan utnyttja alla de viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som vi får i oss via kosten. Det är därför viktigt att hålla magen, tarmarna och hela matsmältningssystemet friskt och i balans. Du kan läsa mer om matsmältningssystemet här!
Varför matsmältningen är viktig | Mjölksyrabakterier | Fibrer

159 Produkt(er)

Kosttillskott för mage och matsmältning

En välfungerande mage, tarmar och matsmältningssystem spelar en viktig roll för vår hälsa. Det är därför av yttersta vikt att dessa delar av kroppen hålls i balans. Med rätt kosttillskott kan du bland annat bidra till att de fungerar optimalt - och du behöver inte ens anstränga dig särskilt mycket för att göra det.

På Med24.se är vi experter på kosttillskott, och vi har därför gjort jobbet och säkerställt hälsosamma, kvalitetssäkrade och erkända kosttillskott för både mage och matsmältning.

I vårt sortiment hittar du ett stort urval av de största varumärkena till exklusiva priser och bra erbjudanden! Vi ger dig också en inblick i vikten av matsmältningskanalen och hur kosttillskott kan bidra till din hälsa - läs med nedan!


Varför matsmältningen och tarmarna är viktiga

Idag upplever vi mer gastrointestinala problem på grund av brist på motion och dåliga kostvanor. Detta kan orsaka stora problem för vår hälsa och bidra till obehag som kan vara svåra att leva med.

Tarmsystemet är också grundläggande för kroppens hälsa. Till exempel finns ca 70% av immunförsvaret i matsmältningskanalen från munnen till ändtarmen, där det stärks och "testas" av tarmbakterierna.

Matsmältningen, liksom tarmsystemet, är grundläggande för hälsan. Eftersom magen är direkt kopplad till immunförsvaret är det också viktigt att ta hand om matsmältningen. Den spelar bland annat en viktig roll för upptaget av vitaminer, mineraler och andra vitala näringsämnen som är viktiga för en balanserad kropp.


Få en balanserad mage och en frisk tarmflora

För en välfungerande mage och matsmältning är det viktigt att ha en balanserad tarmflora och tarmaktivitet. Kosttillskott med mjölksyrabakterier kan bidra till en balanserad tarmflora och matsmältning och därmed en välfungerande mage. Särskilt vid resor och liknande kan många behöva förebygga obalanser i tarmfloran.

I artikeln om probiotika (mjölksyra) och immunförsvaret hittar du allt du behöver veta om mjölksyrabakterier och deras betydelse för kroppens immunförsvar.

När vår tarmflora eller mage är i obalans upplever vi obehag och besvär som kan innefatta förstoppning, diarré och buksmärtor. Generellt sett har kosten stor betydelse för tarmflorans normala funktion, men kosttillskott kan också vara en hjälpande hand för ett dåligt fungerande system. De mest väsentliga ämnena i detta sammanhang är fibrer och de mjölksyrabakterier som nämns ovan.


Mjölksyrabakterier

Mjölksyrabakterier produceras naturligt av växter och örter. De finns som levande bakterier i vårt tarmsystem och hjälper till att omsätta kolhydrater i magen och har stor betydelse för ett starkt immunförsvar. I vårt sortiment hittar du mjölksyratillskott i många varianter - inklusive tillskott mot uppblåsthet.

Bland de största favoriterna finns:
Puori SB3 Probiotics, som är en kombination av mjölksyrabakterier, fibrer och C-vitamin. Den bidrar till flera delar av matsmältningskanalen.

Symbioflor från Biosym, som har ett högt innehåll av livskraftiga mjölksyrabakterier som bidrar till den naturliga tarmfloran till förmån för matsmältningen.


Fiber

Som med alla kosttillskott bör de aldrig ersätta kosten. En fiberrik kost är därför viktig, men kan enkelt kompletteras med fiberrika kosttillskott som loppfröskal. Kostfibrer hjälper bland annat till att påskynda matsmältningen och ger regelbundna tarmtömningar. Fibrer har också en positiv inverkan på kolesterolnivåerna.

Kosttillskott med fibrer är t.ex:
Husk Psyllium Kapslar, ett fiberrikt naturläkemedel som bidrar till en sund tarmflora, förstoppning, diarré, irritabel tarm och lätt förhöjda kolesterolvärden.

Sylliflor Vanilla, ett drickbart kosttillskott baserat på vanilj och de fiberrika loppfröskalen. Kan användas vid obalans i mage och tarm.


Övriga kosttillskott

Många ämnen kan ha en inverkan på mikroorganismerna i vårt matsmältningssystem. Därför finns det flera kosttillskott som är bra för kroppen och som inte innehåller fibrer eller mjölksyrabakterier. Bland annat:

Natur-Drogerigets spännande tillskott Boswellia, som är en kåda som bidrar till matsmältningskanalens normala funktion och kolesterolnivåerna i blodet.

Solaray Tarm i Form, bestående av 9 olika örter och magnesium, som bidrar till en god tarmfunktion och minskad flatulens.

Dessutom finns Natur-Drogeriet Aktivt Kol, som med sitt aktiva vegetabiliska kol kan bidra till matsmältningen och minska flatulens i magen.


Köp kosttillskott för mage och matsmältning på Med24.se

Om du lider brist på viktiga vitaminer och näringsämnen, eller om du har problem med magen och matsmältningen, kan du ta en titt på de många kosttillskott till bra priser och bra erbjudanden som vi erbjuder på Med24.se.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.