Herrens Mark REGOBONE - 2 liter

1
Se alla produkter från Herrens Mark & Regobone
Varunummer: 48700

REGOBONE från Herrens Mark - för underhåll av benstommen

Standardiserat fermenterat rödklöverextrakt, med naturligt innehåll av kalcium och magnesium.

Herrens Mark har vidareutvecklat deras välkända fermenterade rödklöverextrakt och det har nu blivit REGOBONE, med en ny formulering speciellt inriktad på att bibehålla benstomme hos kvinnor efter klimakteriet. Rödklöverextraktet i REGOBONE är koncentrerat och standardiserat så att det alltid innehåller samma mängd av de aktiva ingredienserna, isoflavoner (växtöstrogen) samt det naturliga innehållet av kalcium och magnesium. I en daglig dos av REGOBONE får du därför 60 mg isoflavoner, 300 mg kalcium/kalk och 80 mg magnesium.

Kalcium är bl.a. nödvändigt för att kunna underhålla benstommen, precis som rödklöver också bidrar till att underhålla den. Magnesium minskar trötthet och utmattning samt bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion och ett normalt skelett.

Rödklöver för kvinnor i klimakteriet

När kvinnor kommer in i klimakteriet och upplever obehag beror det på att kroppens egen produktion av östrogen minskar. Östrogen påverkar också bildandet av ny benvävnad. Hos vissa kvinnor kan benmineraltätheten därför minskas med 2-5 % per år under klimakteriet.

Rödklöver är välgörande för kvinnor efter klimakteriet, eftersom växtämnena isoflavoner har en struktur som liknar östrogen. Växtämnena binder främst till östrogenreceptorerna, som bl.a. sitter runt tarmar, njurar och benstomme. Rödklöver kan därför användas för att bidra till underhållet av benstommen. REGOBONE innehåller också 300 mg kalcium och 80 mg magnesium – så här får du ett allt-i-ett benstomme-komplex.

Fermentering = ökad upptaglighet

I REGOBONE, är rödklövern har också fermenterad, vilket ändrar formen på ingredienserna. Mjölksyrabakterierna har ätit upp glukosen som isoflavonerna är naturligt bundna till. Växtämnena har därmed fått en form som säkerställer ett ökat upptag. Dessutom innehåller extraktet levande mjölksyrabakterier, vilket tillsammans med det låga pH-värdet (runt 4) säkerställer att konserveringsmedel och alkohol är överflödiga tillsatser.

En 2-i-1 produkt

REGOBONE är framställt av färska ekologiska örter från egen odling, som fermenteras med mjölksyrabakterier. Det betyder att du får en 2-i-1-produkt; växtämnena från örterna + de levande mjölksyrabakterierna. Helt ekologiskt och veganskt.

REGOBONE är 100% ekologisk och vegansk, precis som alla de andra örtextrakten från Herrens Mark är.

Dosering och användning:

100 ml dagligen - uppdelat i 2 doser - 50 ml (2 måttbägare) på morgonen och 50 ml på kvällen.

Kartongen ska skakas noggrant före varje dosering för att blanda växtämnena ordentligt. Vill du dölja smaken kan du blanda doseringen 50:50 med kolsyrat vatten eller blanda till en smoothie, juice etc.

TIPS!
Rödklöverextraktet har en distinkt gräsig/syrlig smak - om du föredrar en mindre skarp smak kan du blanda extraktet 1:1 med ananasjuice. Det kan också blandas i en smoothie med några droppar stevia. Smakar bäst kallt!

Förvaring:

  • Före användning: i rumstemperatur, men helst kallt
  • Efter öppnandet kan extraktet förvaras i kylskåp, eftersom det smakar bäst kallt
  • Hållbarhet: Se bäst före-datum på kartongen
  • Hållbarheten ändras inte efter öppning
  • Förvaras utom räckhåll för små barn

Om du är osäker på vilken variant av rödklöverextrakt från Herrens Mark du ska välja - REGOMEO eller REGOBONE - läs vidare!


Innehåll: 2 liter

100 ml innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Rödklöverextrakt

100

ml

-

- varav isoflavoner

60

mg

-

Kalcium

300

mg

40%

Magnesium

80

mg

20%

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Mjölksyrafermenterad rödklöverjuice* (Trifolium pratense L.), *från ekologiskt lantbruk, Fermenterat genom tillsättning av mjölksyrabakterier

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Se alla produkter från Herrens Mark & Regobone
Varunummer: 48700
Ø-märket Vegan Friendly
Ø-märket Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.