Peeling

Rengör huden på djupet och avlägsna döda hudceller och slaggprodukter från huden med en peeling. Det finns två olika typer av peeling, kemisk peeling och mekanisk peeling, som behandlar huden på olika sätt. Läs mer om exfoliering här!

Vad är peeling? | Kemisk peeling | Mekanisk peeling | Peeling - hur ofta? | Vilken peeling ska man välja?

65 Produkt(er)

Vad är peeling?

Peeling är en hudvårdsprodukt som effektivt rengör huden på djupet och avlägsnar döda hudceller och slaggprodukter. De aktiva ingredienserna i peelingprodukter gör dessutom huden fräsch, slät, återfuktad och med färre synliga rynkor. Genom att använda peeling förbereder du huden på bästa möjliga sätt för att ta emot de krämer, serum och andra produkter som du applicerar på huden. Det finns två olika typer av peeling, kemisk peeling och mekanisk peeling, som behandlar huden på olika sätt.

Kemisk peeling

Behandling av huden med kemisk peeling har länge funnits hos kosmetologen, men först nyligen har det blivit möjligt för dig att utföra en kemisk peeling hemma. En kemisk peeling har ofta en kräm- eller gelkonsistens och är formulerad med fruktsyror och enzymer som exfolierar huden i ansiktet - utan att du behöver göra någonting.

När du använder den kemiska peelingen kan du uppleva en stickande känsla, men det betyder bara att peelingen arbetar. I början kan huden också bli röd eftersom den inte är van vid produkter med syra, så använd din syrapeeling före sänggåendet för att låta huden lugna sig. Med regelbunden användning av kemisk peeling kommer huden att bli starkare och inte reagera lika starkt på peelingbehandlingen.

Det finns många olika typer av syror, men bland de kemiska peelingprodukter som är lämpliga för hemmabruk hittar du främst peeling med fruktsyra och salicylsyra.


Mekanisk peeling

Du kanske också känner till mekanisk peeling som en exfolierande kräm. Den innehåller antingen fina eller grova korn som du masserar in på huden, vilket effektivt rengör huden från döda hudceller och annan smuts. Du hittar vårt breda sortiment av skrubbkrämer och mekaniska peelingar för ansikte och kropp här:


Peeling - hur ofta?

När det gäller hur ofta du ska använda din peeling på ansiktet varierar det från peelingprodukt till peelingprodukt. Därför bör du alltid kontrollera baksidan av produkterna eller våra produkttexter för att se hur ofta de ska användas. Du kan köpa en kemisk peeling som behöver sitta på huden i 10 minuter, medan andra behöver sitta på huden över natten. Observera också att en peelingmask ofta bara ska användas 1-2 gånger i veckan.

Samtidigt bör du också vara uppmärksam på hur din hud reagerar på peelingen. Som tidigare nämnts behöver din hud vänja sig vid den kemiska behandlingen, så du bör börja långsamt. Om du till exempel använder T-Zone Peeling från Pudderdåserne, som ska användas 1-2 gånger per dag, är det en bra idé att börja med att använda peelingen en gång varannan dag.


Peelingprodukter - vilken är bäst för dig?

Med vårt breda utbud av både kemiska och mekaniska peelingprodukter förstår vi att det kan vara svårt att avgöra vilken peeling som passar dig bäst. Därför vill vi presentera några av våra peelingprodukter - kanske kan någon av dessa peelingar bli din nya favorit?

Pudderdåserne t-zon peeling

Pudderdåserne.dk är en av Danmarks ledande skönhetsbloggar, och de två kvinnorna bakom bloggen har utvecklat en serie hudvårdsprodukter baserade på aktiva ingredienser. En av deras mest populära produkter är T-zone Peeling, som är särskilt bra för personer med fet och oren hud. Peelingen är en kemisk peeling med salicylsyra, och trots namnet kan T-zone Peel användas över hela ansiktet.

Argador AHA-Peeling

Om du letar efter en kemisk peeling som är baserad på fruktsyra är denna peeling från Argador ett utmärkt val för dig! Den milda och effektiva peelingen är formulerad med fruktsyran AHA och arganolja, som rengör och slätar ut huden. Argador AHA Peeling rekommenderas därför till dig som vill ha en anti-ageingprodukt eller som vill reducera synliga ärr.

RazSpa Orange Face Peel

Om du föredrar en mekanisk peeling kan denna peeling från RazSpa vara något för dig. RazSpa Orange Face Peel, som har en härlig apelsindoft, kan användas för alla hudtyper, men är särskilt lämplig för personer med torr och känslig hud. Massera helt enkelt in peelingen i ansiktet så känns huden fräsch och ren.


Få de bästa råden!

På Med24.se står våra experter redo att hjälpa dig och ge dig råd. Så om du är osäker på vilken peeling som är bäst för din hud eller vilka aktiva ingredienser du bör leta efter, tveka inte att kontakta våra materialister eller farmakonomer!

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.