Natur Drogeriet Pomegranat Complex - 90 kapslar

Natur Drogeriet Pomegranat Complex - 90 kapslar
Se alla produkter från Natur-Drogeriet
Varunummer: 4400

Natur Drogeriet Pomegranat Complex - 90 kapslar

Pomegranat Complex Kapslar

Forskare jämförde år1990 antioxidanter från frukt och grönsaker och fann att granatäpple toppar listan av kraftfulla antioxidanter. Ytterligare forskning har visat att den granatäppelspecifika fenolprofilen har den största hälsoeffekten. Vi får det från innehållet i kärnorna som normalt inte är med när man äter frukten.

Antioxidanter är viktiga vapen i kampen mot fria radikaler som skadar våra celler. Granatäpple är fullpackat med antioxidanter och är därför en spännade frukt att använda när det gäller tillskott för vår hälsa.

Granatäppleextrakt:
Pomegranat Complex granatäppleextrakt innehåller i standardiserad form de framstående antioxidanterna bakom fruktens förmåga att bekämpa fria radikaler.

Hemligheten ligger dock någon annanstans än i dessa potenta ellagiteanniner. Förhållandet mellan fruktaktiva substanser - det "naturliga spektrat" bevaras. Det breda utbudet av aktiva substanser ger kroppen en kraftfull synergi som inte finns i isolerade granatäpple ämnen.

Med sina naturligt balanserade nivåer av polyfenoler ger Pomegranat Complex antioxidanter och näringsmässiga positiva ämnen som finns i hela granatäpplen - och det är inget socker, kalorier eller andra tillsatser.

Granatäpple i historien
Latinskt namn: Punica granatum

Granatäpple är en spännande och för den västerländska sinnet en konstig frukt. Det har varit en symbol för fertilitet i århundraden och nämns både i Bibeln, Koranen, Homer, Herodotos, Plinius och även Hamlet - alltid i ett positivt sammanhang.

Granatäpplet var redan omkring 1500 f.Kr. avbildat i gravmålningar och ofta i kungliga gravar.

I Bibeln möter vi granatäpplet när israeliterna vandrade genom öknen. De höll humöret uppe när deras spejare kom med nyheten om granatäpplen i Kanaans land(Israel).
Kunskapen finns också upptagen i islam som också ger granatäpplet goda egenskaper i det sammanhanget att Muhammad meddelar alla att de ska äta granatäpplen för att rena kroppen från hat och avund.

Granatäpplet är ofta inbäddat i den grekiska mytologin där Zeus skapade frukten av blod från Agditis som hade blivit illa tilltygad av Dionysos. Venus planterade det första granatäpplet i Grekland och på Cypern och det fina vädret verkade endast en del av året på grund av fjädergudinnan Persefone åt granatäpple i underjorden och därför blev dömd att vara där nere under den delen av året, vilket var vintern.

Fertiliteten är associerad med granatäpple och även i dag ingår frukt i ritualer bland annat i judiska nyårsfirandet där deltagarna "läser" den framtida fertiliteten för familjemedlemmarna.

Ursprungsland: Danmark
Den rekommenderade dagsdosen bör ej överskridas.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.
Förvaras utom räckhåll för barn.
Bör först efter samråd med läkare/vården tas av gravida och barn under 11 år.
Ingår i kategorierna
Hud, hår & naglar Diverse

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.