Biogan Rött ris, eko - 500g
Berika din matlagning med en utsökt nötaktig smak från rött ris
Biogans ekologiska röda ris har ett högt näringsinnehåll och är rikt på antioxidanter och B-vitaminer. Riset får sin röda färg från en jästsvamp, Monascus purpureus, som har vuxit på risskalet. Rött ris har använts i många asiatiska länder för att göra risvin, smaksätta och konservera fisk och kött. De gamla kineserna var också övertygade om att rött ris främjade blodcirkulationen.
Användning
Det röda riset har en lätt nötig smak som passar utmärkt som tillbehör till olika rätter. Biogan rött ris är också dekorativt i sallader eller blandat med vitt ris. Riset ska kokas i cirka 35 minuter i förhållandet 1 del ris till 2 delar vatten.
Förvaring: Torrt och svalt.
Innehåll: 500 g
Energi |
1501 kJ / 359 kcal |
Fett |
3,0 g |
- varav mättade fettsyror |
0,6 g |
Kolhydrat |
73 g |
- varav sockerarter |
0,9 g |
Fibrer |
4,0 g |
Protein |
8,0 g |
Salt |
0,01 g |
rött ris*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

