Vad är magnesium bra för? Här får du svaret

Vad är magnesium bra för? Här får du svaret!

Magnesium har en effektiv och dokumenterad effekt på flera områden. Magnesium bidrar bland annat till en normal funktion hos muskler och hjärna. Här kan du läsa om vad magnesium är bra för, om magnesiumbrist etc.

Vad är magnesium?

Magnesium är en mineral som finns i våra kroppar. Magnesium, tillsammans med andra vitaminer och mineraler, behövs för att våra kroppar ska fungera optimalt. En vuxen kropp innehåller omkring 25 mg magnesium, beroende på om du har ett överskott eller brist på magnesium. Du får magnesium dagligen genom kosten. Som ett alternativ kan du ta ett dagligt kosttillskott så att du är säker på att du får tillräckligt

Magnesiumbrist

Det är viktigt att du får rätt mängd magnesium för att din kropp ska fungera optimalt. Det kan du, som du läst ovan, antingen få genom kosten eller som kosttillskott. Om din kropp inte får rätt mängd kan du riskera brist på magnesium och uppleva förändringar i din hälsa.

Symptom på magnesiumbrist:

  • Muskelsammandragningar
  • Trötthet och utmattning
  • Koncentrationssvårigheter
  • Minskad aptit

Det är ofta kvinnor som får magnesiumbrist, varför är inte känt. Vid sträng diet, detox, vissa sjukdomar och vattendrivande läkemedel ses också en brist på magnesium.

Magnesium mot huvudvärk och migrän

Magnesium är mycket viktigt för till exempel muskler, hjärna, benstomme och nerver. Allt fler har börjat ta ett dagligt tillskott av magnesium för att åtgärda huvudvärk och migrän. Eftersom magnesium bidrar till normal hjärnfunktion kan det vara en bra idé, men att magnesium hjälper i samband med migrän och huvudvärk är inte bevisat eller dokumenterat.

Magnesiums verkan

Vad är magnesium bra för? Listan är lång och det är faktiskt en av de viktigaste mineralerna vi har för att vi ska fungera normalt.

Minskar trötthet och utmattning

Magnesium bidrar till energinivån och motverkar utmattning. Magnesium påverkar enzymsystemet och vid brist på mineralen kan vi därför inte fungera optimalt.

Bidrar till celldelningen

99% av kroppens magnesium finns i våra celler. Därför är det särskilt viktigt för våra celler att vårt magnesiuminnehåll är stabilt.

Underhåll av skelettet

Magnesium har tillsammans med kalk och D-vitamin en god effekt på underhåll av benstommen. Tänderna har också nytta av magnesium.

Bidrar till en normal metabolism

Metabolism, eller mera känd som ämnesomsättning, innebär kroppens process att omsätta föda, luft och annat som vi intar dagligen. Metabolismen spelar en viktig roll vid förbränningen.

Medverkar till muskelfunktionen

Kalcium är viktigt för musklerna och magnesium hjälper till att reglera det. Liksom vid underhåll av benstomme och tänder går kalcium och magnesium hand i hand.

Bidrar till en normal hjärnfunktion

Magnesium har en bra effekt på hjärnfunktionen eftersom det hjälper till att reglera blodtrycket.

Magnesium bidrar till normalt hår, hud och naglar

Magnesium har en positiv effekt på hår, hud och naglar.

Upprätthåller elektrolytbalansen

Kalcium, kalium, klorid, natrium och magnesium är de vanligaste elektrolyterna som finns i kroppen. En välfungerande kropp kräver elektrolytbalans i blodet.

Bidrar till nervsystemets normala funktion

Om alla ovanstående faktorer inte fungerar, kommer det att påverka nervsystemet. Det är också viktigt för hormonsystemet, bland annat för bildandet och effekten av hormonet insulin.

Bättre sömn

Om allt ovan fungerar optimalt och du inte har andra hälsoproblem, kan du förvänta dig bra sömn. Normalt fungerande muskler, hjärna, celler och nervsystem är viktiga för en god och lugn sömn.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.