Magnesium

Magnesiumtillskott kan användas som ett komplement till din vanliga kost. Med magnesiumtillskott kan du säkerställa att du får din dagliga rekommenderade dos av magnesium och på så sätt säkerställa att din kropp får full möjlighet att utnyttja denna viktiga mineral.
Läs mer om Magnesium här.

65 Produkt(er)

Magnesium som kosttillskott

Magnesium är ett viktigt mineral, ett av de fyra vanligaste ämnena i vår kropp efter natrium, kalium och kalcium. Magnesium krävs för den normala funktionen av minst 360 enzymer, och spelar också en avgörande roll i många viktiga cellfunktioner. För vuxna är det tillräckliga intaget av magnesium ca 300 mg dagligen. Du kan komplettera din dagliga kost med magnesiumtillskott för att uppnå den dagliga rekommenderade mängden.

Med24 erbjuder ett stort urval av magnesiumtillskott från välkända varumärken som Biosym, Solaray, Pouri (PurePharma), Mablet, Berthelsen, Biorto, Multi-tabs, Salus och många andra. 

Magnesiumbrist (hypomagnesemi) kan ha en negativ inverkan på många biokemiska processer i kroppen. Av den anledningen kan det finnas en rad olika symtom på magnesiumbrist, som t.ex trötthet, kramper, spänningshuvudvärk mm.

De flesta får inte i sig tillräckligt med magnesium genom kosten och kan dra nytta av att ta ett magnesiumkosttillskott som ett komplement till sin vanliga kost.

Om du är tveksam kan du fråga din egen läkare om råd innan du börjar med magnesiumtillskott.


Vanliga frågor

Vad är magnesium bra för?

Magnesium hjälper oss att behålla en god och hälsosam hälsa. Magnesium har en direkt inverkan på bland annat skelettet, tänderna, nervsystemet och producerar energi för att klara av vardagens många uppgifter.

Symptom på magnesiumbrist

Magnesiumbrist visar sig oftast i form av trötthet, utmattning och muskelkramper. Om du upplever dessa symptom kan du prova att lägga till magnesiumtillskott till din normala kost.

Biverkningar

Magnesium anses vara ett säkert kosttillskott, men att konsumera för mycket magnesium kan ha vissa biverkningar som diarré, illamående och magsmärtor. Vanligtvis kan dessa biverkningar elimineras genom att helt enkelt minska den dagliga dosen du tar. Om detta inte fungerar ska du kontakta din egen läkare.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.