Clearspring Misosoppa Hearty Red - 40 g

1
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Clearspring
Varunummer: 9055

Misosoppa Hearty Red

Instant misosoppa i påsar.

Den har en fyllig misosmak.

4 påsar om 10 g

Inte eko certifierad.

Om Clearspring

Clearspring är ett familjeägt företag som producerar japanska specialiteter och ekologiska livsmedel.
Produkterna bidrar till ett hållbart jordbruk, genom att stödja ekologiska jordbruk och förespråkar växtbaserade livsmedel. Clearspring använder aldrig några artificiella tillsatser eller tillsätter raffinerade sockerarter i sina livsmedel. Alla produkter är certifierade med the Vegan Society och är certifierade enligt EU standard.

Vad är miso?

Miso är en traditionell, jäst japansk basföda och krydda, tillverkad av olika typer av spannmål, men till största delen soja och en unik koji jästkultur.

Under de 18 år Clearspring’s grundare Christopher Dawson bodde i Japan blev han expert på misokvaliteter och Clearspring range är hans val av den finaste, traditionella, japanska mison. All traditionell, fermenterad japansk miso framställs genom kokning av de allra finaste, ekologiskt odlade ingredienserna (hela sojabönor och kornflingor) kombinerad med kojikultur (korn eller sojabönor inokulerade med Aspergillus oryzae-jäst) havssalt och vatten. Mognaden sker därefter naturligt i cederträtunnor under många månader i en temperatur där enzymerna från koji, tillsammans med naturligt förekommande jäst och bakterier, gradvis bryter ner korn och bönor till lättupptagliga aminosyror, fettsyror och enkla sockerarter. Den slutgiltiga mison har en fyllig och komplex smak samt ett överflöd av umami, den femte smaken.

Hur ska miso förvaras?

Det bästa sättet för att mison ska bevara sin färskhet och kvalitet är att förvara den i ett svalt skåp eller i kylskåp. Men det beror också på klimatförhållanden och hur man själv vill ha sin miso. Hög temperatur kommer att leda till ytterligare jäsning, vilket naturligtvis inte är skadligt, det ger en mörkare färg och förändrar smaken lite samt ger ett visst tryck i förpackningen.

Hur salt är miso?

Salt spelar en viktig roll i många jästa och picklade livsmedel. Det verkar som en kontroll i jäsningsprocessen, ger livsmedel optimal näring och förhindrar att produkten förstörs. Miso innehåller tillräckligt med salt för att styra jäsningsprocessen, den faktiska mängden varierar från 5% i lättare varianter, upp till 12% i starkare, mörkare varianter. Miso är en koncentrerad krydda med betydande smaksättningsförmåga, så det finns ingen anledning att använda mycket. När miso används som ersättning för salt, tillsätts ca 1-2 tsk miso vilket motsvarar en 1/4 tsk salt. På så sätt kan saltintaget reduceras och man drar full nytta av både miso- och saltsmak.

Är Clearspring’s soja-produkter non-GM?

Ekologisk certifiering tillåter inte genetisk modifiering, så alla Clearspring’s ekologiska livsmedel är inte genmanipulerade. Clearspring’s icke-ekologiska livsmedel är märkta med en ordentlig förklaring från leverantören där det framgår att produkterna inte är genmanipulerade.

Vilka är de olika sorterna av miso?

Precis som franskt vin eller belgiskt öl, finns miso i många varianter, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens, var och en återspeglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i Japans olika regioner. När söt miso med lägre sojainnehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, innehåller mörkare miso, ofta kallad "aka" eller röd miso, mer soja och mindre koji och kommer från Japans norra del. I Clearspring’s sortiment ingår det bästa i varje variant av miso, både mörk och ljus, precis som äkta sojabönor och spannmål.

Ska miso kokas?

Opastöriserad miso innehåller ett överflöd av levande enzymer vilka kan förstöras genom långvarig tillagning. Men de näringsmässiga egenskaperna, liksom smaken, blir oförändrad vid tillagning och i några recept väljer man att föreslå att mison ska tillagas för att utveckla smaken av övriga ingredienser i rätten.

För att maximera enzymfördelarna med miso, välj en opastöriserad sort (eller frystorkad misosoppa) och välj ett recept där miso tillsätts mot slutet av tillagningen.

Vilken typ av rätter kan miso användas i?

Miso kan användas i stället för salt för att smaksätta rätter som soppor och grytor. Miso passar bra att kombinera med ingredienser som ingefära, vitlök, risvinäger, tahini samt skal och saft av citron.

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi

1346 kJ / 322 kcal

Fett

14 g

- varav mättade fettsyror

2,6 g

- varav enkelomättade fettsyror:

2,4 g

- varav fleromättade fettsyror

7,6 g

Kolhydrater

12 g

- varav sockerarter

9,4 g

Fiber

13 g

Protein

27 g

Salt

18,9 g

Ingredienser:

Frysetørret miso (hele soyabønner, ris, havsalt), Torkad salladslök, Wakame tång

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Allergener:

sojabönor

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.