Doves Xanthan Gum gelbildande och förtjockningsmedel till bakning
Xantan Gum gel- och förtjockningsmedel används till bakning och matlagning. Xantan Gum används till glutenfria recept, för att förbättra strukturen och göra bakverken fastare så att de inte smulas sönder.
En naturlig produkt producederad genom fermentation av glukos och sukros genom Xanthomonas Campestris. 2 teskedar per gluten fri brödlimpa.
Användning:
Använd 2 tsk xantangummi till 500 g glutenfritt mjöl.
Xantan Gum innehåller inte gluten!
Vegetarian
Vegan
Kosher
Förvaras:
Sätt på locket och förvara svalt och torrt.
Innehåll:
Xanthan gum.
Allergi information: free from gluten, milk, peanut, egg and soya.
Innehåll:
100 gram
Xanthan gummi
Ursprungsland:
England
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.
Du kanske också är intresserad av
Rekommenderade produkter
Recensioner
Når man bager glutenfrit er det ikke til at undvære, holder på fugten i kagen og giver mere fasthed, så kagen ikke smuldrer. Desuden synes jeg skorpen bliver mere sprød på overfladen.
20-05-2021Jeg bruger primært Xantham Gum som geleteringsmiddel til råsyltet marmelade. Begyndte at bruge det, da geleteringsmidlet Frysetøj fra Melatin (Tørsleffs) udgik af handelen og jeg er meget glad for at bruge det. Det er let at bruge og virker som det skal.
26-04-2018
