Fiberhusk glutenfri - 300 g

1
1
1
Se alla produkter från FiberHUSK
Varunummer: 3826

FiberHusk - Psylliumfröskal, används till glutenfri bakning

FiberHUSK är en ren naturprodukt bestående av pulveriserade psylliumfröskal (loppfröskal) och innehåller så mycket som 85% kostfiber. Skalen har en speciell fuktbindande egenskap och absorberar vätska vilket resulterar i en gelkonsistens som ger din mat volym och sätter i gång matsmältningen. Loppfröskal är lämpliga för att tillföra extra fiber i kosten och för att stimulera tarmen genom att hålla avföringen mjuk. När man använder fiberhusk till bakning blir brödet saftigare och håller sig längre, då fiberhusk håller på vätskan bättre. Fiberhusk kan användas både till bröd och bakverk eller varför inte till sundare och goda pannkakor. Bröd som innehåller kostfibrer mättar bättre och gör så att blodsockret stiger långsammare.

FiberHusk kan ersätta gluten i bakverk

Både vete, korn, råg och andra mjöltyper innehåller gluten, vilket är det som normalt binder degen och ger den sin elastiska och smidiga konsistens samt dess luftiga textur efter bakning. FiberHusk kan också hjälpa till att hålla på vätskan i degen, så du får ett läckert och saftigt bröd med knaprig skorpa och lång hållbarhet. Därför kan du använda Fiberhusk för att delvis ersätta effekten som gluten har i 'vanligt' mjöl, vilket är en stor fördel för dig med celiaki, irritabel tarmsyndrom eller för dig som bara önskar att minska på gluten i kosten.

Användning

Du kan använda FiberHusk både för matlagning (t.ex. köttbullar och köttfärslimpa) eller i bröd och kakor och du kan antingen använda skalen för att komplettera fiber till din mat eller för att helt ersätta gluteninnehållande ingredienser. Om du ska prova glutenfri bakning kan du till exempel använda FiberHusk tillsammans med majsmjöl, rismjöl eller havregryn, som varken innehåller gluten eller mycket fibrer. Bakning med FiberHusk kan kräva lite övning, eftersom din deg inte kommer att bete sig på samma sätt som du är van vid. Därför är det viktigt att följa ditt recept och tillsätta mycket vätska, oavsett vad du bakar. Det är också viktigt att lösa upp skalen helt så att din deg får rätt konsistens. Du kan till exempel använda en visp till att röra ut skalen i vatten med och antingen tillsätta resten av ingredienserna medans eller efter att blandningen har gelat. Prova dig fram tills du hittar den metod eller det recept du föredrar.

Innehåll: 300 g

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi

728 kJ / 181 kcal

Fett

0,6 g

- varav mättade fettsyror

0,1 g

Kolhydrat

0 g

- varav sockerarter

0 g

Fiber

85 g

Protein

1,5 g

Salt

0,2 g

Ingredienser:

Pulveriserat psyllium loppefröskal (plantago ovata)

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Se alla produkter från FiberHUSK
Varunummer: 3826
Gluten Free
Gluten Free

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.