Biogan Sorghum hel, eko - 500 g

Sorghum hel Ekologisk från Biogan - 500 g
Sorghum/Durra är en gräsart som ursprungligen härrör från Centralafrika. Det är det viktigaste spannmålet i många delar av Afrika och Asien, tack vare att det kan växa i mycket torra och varma områden. Hel sorghum har ett högt mineralinnehåll och är mycket mångsidigt när det gäller användningsområden. Hel sorghum kan ätas som ersättning för ris eller användas för att göra en utsökt smakrik gröt.
Användning:
Hel sorghum äts som ris eller används till gröt. Det kan också poppas på samma sätt som popcornmajs. Passar utmärkt i sallader, basen i biffar, i grytor och soppor.
Koka upp 3 dl vatten och tillsätt 1 dl sorghum. Låt det koka under lock i 50-60 minuter.
Förvaring:
Torrt och svalt
Innehåll: 500 g
Energi |
1522 kJ / 359 kcal |
Fett |
3,2 g |
- varav mättade fettsyror |
0,5 g |
Kolhydrat |
70 g |
- varav sockerarter |
1,7 g |
Fibrer |
3,7 g |
Protein |
11 g |
Salt |
0,05 g |
Hel sorghum*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.