Mabs

Mabs tillverkar stödstrumpor, inlägg, stödbandage och produkter för skadebehandling och är dessutom ett av de mest populära varumärkena inom kompressionsstrumpor. Läs mer om Mabs här!

34 Produkt(er)

Mabs - Kompression, skydd och fotvård

Våra fötter och ben utsätts för stora påfrestningar varje dag. Därför är det viktigt att vi tar väl hand om dem och ser till att vårt val av skor och strumpor matchar den höga belastning som våra fötter utsätts för.

Det välkända varumärket Mabs erbjuder ett brett sortiment av stödjande produkter för ben, fötter och leder för att behandla skador, obehag och samtidigt förebygga framtida skador.


Målet på Mabs

Mabs är ett svenskbaserat företag med nästan 30 års erfarenhet av att motverka svullna och trötta ben med hjälp av kompressions- och stödstrumpor och du kan hitta ett brett sortiment av produkter från Mabs som hjälper på olika sätt.

Under de senaste åren har processerna på Mabs präglats av innovativ utveckling och många åtgärder har vidtagits för att säkerställa en miljövänlig produktion. Mabs har inte bara utökat sitt produktsortiment, utan också gjort det med extra omtanke om vår planet och vårt klimat.

Med tiden har sortimentet utökats från strumpor till olika stödbandage, inlägg, skyddsomslag och kylande, värmande eller avslappnande geler för musklerna.


Mabs stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Oavsett om du behöver kompressionsstrumpor eller stödstrumpor är en sak säker - Mabs har blivit specialister på området. De har ett brett sortiment av strumpor med kompressionsklass 1, vilket gör dem lämpliga för daglig användning när du vill hjälpa din blodcirkulation och motverka trötta, svullna och ömma ben.

Strumpor med kompressionsklass 2 rekommenderas för användning efter t.ex. operation och vanligtvis i samråd med läkare eller sjuksköterska, där det kan vara nödvändigt att få kompressionsstrumporna anpassade. Alla kompressionsstrumpor från Mabs kan alltid användas för att lindra obehag som trötthet och svullnad, och kan även förebygga åderbråck och blodproppar i benen.

För bästa effekt och komfort är det viktigt att du väljer rätt storlek på strumpan. Det kan vara svårt att bedöma hur stor strumpa du behöver, så du kan använda följande tabell som en snabb och enkel guide:


Mabs storlek Skostorlek Storlek på vader Ankelmått
Liten 36-38 28-34 cm 18-21 cm
Medelstor 38-40 31-37 cm 20-23 cm
Stor 40-42 34-40 cm 22-25 cm
X-Large 42-44 37-43 cm 24-27 cm
XX-Large 44-47 40-46 cm 26-29 cm

Läs mer om hur du väljer kompressionsstrumpor här.


Mabs work

Många av oss sitter, står eller går mycket under arbetsdagen, vilket kan vara påfrestande för benen. Med Mabs work kompressionsstrumpor kan du öka blodcirkulationen i benen. Strumporna är extremt andningsaktiva och bekväma att bära, så du kan enkelt ha på dig dem hela dagen. Strumporna kan bäras av både män och kvinnor eftersom de har en klassisk och enkel design.

Mabs travel

När du sitter stilla under långa resor, t.ex. i bil, buss, tåg och särskilt på flygplan, är du särskilt benägen att drabbas av blodproppar och svullna ben. Därför kan du använda flygstrumpor som Mabs travel, som effektivt ökar blodcirkulationen i benen. Strumporna passar dessutom både män och kvinnor och är speciellt utformade för att motverka den ökade risken för blodproppar när man flyger längre än 4 timmar. Du hittar hela vårt sortiment av flygstrumpor här.

Mabs stay up

Om du vill ha en något längre stödstrumpa som inte slutar under knäna erbjuder Mabs även sin längre Stay up-strumpa som går upp till låret. Strumporna sitter på bra och har två dubbla silikonränder upptill på insidan. När du väljer storlek bör du också mäta ditt lår.

Stay up-strumpor har ett elegant utseende och med sin gradvisa kompression från anklarna upp mot låren, precis som andra kompressionsstrumpor, kan de bidra till att vätska lättare transporteras bort från benen och öka cirkulationen i benen.

Strumpor för gravida kvinnor

Som gravid kan du uppleva trötta, svullna ben och åderbråck, och dessa problem kan behandlas och förebyggas med Mabs Mama kompressionsstrumpor. Strumporna har en gradvis avtagande kompression från anklarna upp över höfterna, där de fästs över magen med ett bekvämt resårband.


Mabs stödbandage - lindring och stöd för leder

Många människor har problem med svaga eller skadade leder som handleder, knän eller armbågar. För att ge värme och stöd till dessa områden kan du ha nytta av Mabs stödbandage. Om du t.ex. har smärta eller skador i lederna kan stödbandagen användas under rehabiliteringen för att ge extra stöd och lindring och samtidigt förebygga nya skador. Bandagen kan justeras i storlek så att de sitter tillräckligt tätt för att ge optimalt stöd.

Det finns även ett större ryggbandage som ger stöd och avlastning för ryggen - både vid fysisk aktivitet och som stabiliserande hjälpmedel. Ryggbandet finns endast i 1 storlek, men kan anpassas exakt med hjälp av olika kardborreband och snören.

Halskrage

Om du lider av nackspärr, spändhet, stelhet, ömhet, överbelastning eller whiplash kan Mabs halskrage ge stöd och avlastning i nack- och axelområdet. Kragen är 8 cm hög och stängs antingen framtill eller baktill. Förutom sin stödjande effekt har halskragen även en avlastande funktion, eftersom den till viss del kan förhindra smärtsamma rörelser som kan förvärra nackskador.


Sulor och annan fotvård från Mabs

Det finns många olika saker som kan orsaka skador och felaktig belastning av fötterna. Skadorna kan uppstå runt hälen, tårna eller under fotknölen, och beroende på skadans placering och svårighetsgrad finns det olika inlägg och skydd som kan lindra smärtan.

Mabs hälinlägg

Hälsporre kan orsaka mycket obehag, och Mabs hälinlägg kan lindra smärtan när du går. Inlägget ger bra stötdämpning och gör det därför bekvämare att stödja på hälen. Silikoninlägget finns i olika storlekar för att passa i din sko och det kan enkelt handtvättas efter några användningar eller vid behov.

Om du har problem med smärta under fotknölen eller någon annanstans under foten kan du också använda Mabs Trampdyneskydd eller Mabs sulor. Dessa inlägg ger också effektiv dämpning och ska dras över foten respektive placeras som en sula i skon.

Mabs tåspridare

Du kan använda en tåspridare för att minska smärta och irritation mellan dina tår om de överlappar eller gnider mot varandra när du går. Mabs tåspridare är särskilt bra för att lindra problem med hallux valgus, där stortån vänder in mot den andra tån. Om du lider av hallux valgus (liktornar) kan Mabs hallux valgus-skydd hjälpa till att skydda området och lindra smärtan. Produkten dras över foten och täcker och masserar området runt knölen.

Hammartå

Hammartå är ett obehagligt tillstånd som kan orsaka blåsor, förhårdnader och liktornar. Vid hammartå är tån böjd i mitten, vilket skapar en hög knöl som skaver mot ovansidan av skon. Mabs Skydd mot Hammartå är en produkt som skyddar ovansidan av tån, lindrar smärta och rätar ut tån.

För att skydda en tå kan du också använda Mabs Elastisk Tå-hätta, som är en hätta som passar runt tån. Den skyddar tån från yttre påfrestningar som kan leda till blåsor och skavsår. Tåhättan är också perfekt att använda om du t.ex. har inåtväxande naglar eller skadade nerver, eftersom tån hålls ren och skyddad bakom hättan av gelé, bomull och lycra.

Skräddarknuta

Tillståndet kan tvinga utsidan av foten utåt och orsaka smärta i området. Genom att använda Mabs Skydd mot Skräddarknuta kan du tryckavlasta området och minska smärta och förhårdnader.


Behandling av skador

I Mabs sortiment hittar du tre olika geler som antingen har en värmande, kylande eller avslappnande effekt.

Mabs Active support gel kan användas före och efter fysisk aktivitet för att värma upp musklerna eller mjuka upp stela muskler.

Mabs Active relief gel kan appliceras på musklerna för att kyla ner dem efter en skada eller bara vanlig fysisk aktivitet.

Mabs Active recovery gel hjälper musklerna att slappna av och återhämta sig bättre efter arbetet, vilket gör den idealisk att använda när du har avslutat din aktivitet.


Köp Mabs på Med24.se

Oavsett om du är ute efter kompressionsstrumpor eller vård och stöd för fötter, leder eller muskler hittar du Mabs produkter till bra priser här på Med24.se. Du kan alltid få fri frakt och som medlem i vår kundklubb kan du tjäna bonuspoäng som kan användas i butiken.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.