Nagelfil & Buffer Polering

Om du vill ha vackra naglar är en bra nagelfil ett måste. Läs mer om hur man filar naglarna här!

59 Produkt(er)

En bra nagelfil är ett bra verktyg för vackra naglar

När det gäller vackra naglar är en bra nagelfil ett viktigt verktyg för att uppnå det önskade resultatet. Vackra naglar ska också ha en fin form, oavsett om du använder nagellack eller föredrar naturliga naglar.

Vilken form du kan fila beror på naglarnas längd. Ju längre de är, desto lättare är det att fila till önskad form. Det är dock viktigt att din nagelfil inte är för grov och inte har för låg kornstorlek, eftersom det kan leda till att du snabbt filar bort för mycket längd när du skapar formen.

Behöver du ett nytt vackert nagellack? Här hittar du hela vårt sortiment av vackra färger!


Vilken nagelfil och grit ska du välja?

Vilken typ av nagelfil du behöver beror på vilken typ av arbete du vill att den ska utföra. Om du ska fila på gelnaglar eller gellack behöver du en grövre fil med lägre kornstorlek för att göra jobbet enklare för dig. Grit är en term för hur grov en nagelfil är. Ju lägre siffra, desto grövre nagelfil.

En nagelfil som används för att fila gel- eller akrylnaglar bör ha en låg kornstorlek på ca 80/80, eftersom gel och akryl är hårda material. Det kan därför ta lång tid att komma igenom nageln om du använder en nagelfil med för låg kornstorlek. Du bör dock alltid vara försiktig så att du inte filar den naturliga nageln, eftersom det kan skada nageln. Det kan också vara bra att ha en finare nagelfil för filning av formen.

Men om du behöver använda en nagelfil för att fila på gelpolish är en finare fil som 100/180 bättre, eftersom gelpolish är mjukare och inte lägger sig i ett lika tjockt lager som gel och akryl. Så här måste du vara ännu mer försiktig så att du inte filar in i den naturliga nageln eftersom lagren av gellack är tunnare. Du kan använda sidan med kornstorlek 100 för att försiktigt fila bort gellacket och sedan använda sidan med kornstorlek 180 för att fila fram den önskade formen.

Om du inte använder gellack, gel eller akryl och bara vill ha en nagelfil för att fila formen på din naturliga nagel, är en 240/240 nagelfil ett bra val. Detta är en finare nagelfil som är bra för att fila formen på dina naturliga naglar.

Nagelbuffer

En nagelbuffer är en mycket fin nagelfil som används när du behöver fila ovanpå naturliga naglar, t.ex. om de behöver förberedas för gellack, gel eller något annat. Använd aldrig här en grov fil eftersom den skadar nageln.

Genom att använda en buffer på naglarna mattar du ner och tar bort oljan på naglarna så att gelpolish, gel eller akryl kan fästa bättre.


Hur man filar naglarna med en nagelfil

En nagel består av många lager keratinceller, så när du filar formen på dina naglar är det viktigt att du gör det på rätt sätt. På så sätt kan du förhindra att dina naglar slits eller spricker.

Du bör undvika att fila fram och tillbaka eftersom det kan skada nagelns lager och göra att de slits. Det bästa sättet att fila naglarna är att fila från kanten mot mitten i ett enda drag och lyfta filen från nageln varje gång.


Gör det enkelt med en elektrisk nagelfil

Med en elektrisk nagelfil kan ditt arbete bli både enklare och betydligt snabbare när det gäller att fila dina naglar. En elektrisk nagelfil är en fil med motor, så att du kan undvika ömma handleder när du filar mycket.

Att komma igång med en elektrisk nagelfil kräver övning, men det är lätt att lära sig och kommer att spara tid när du filar naglarna. Om en elektrisk nagelfil används på rätt sätt kan du uppnå ett vackert resultat och få naglar som liknar dem du får på en nagelsalong.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.