Nagellack

Hos Med24.se hittar du ett brett urval av nagellack från populära och kända märken. Men hur får man nagellack att torka snabbt och vad är basecoat och topcoat egentligen? Läs vidare och få reda på mer!

480 Produkt(er)

Nagellack för alla tillfällen

Snyggt nagellack är pricken över i:et till varje outfit. Det kan matcha ditt humör, årstiden eller kanske en speciell händelse. Det är alltid en skön känsla att titta på sina naglar och se att de bara lyser i olika färger. Oavsett om du gillar intensiva, glada färger eller mer pastellfärgade nagellack, här på Med24.se kan du hitta exakt den färg nagellack som passar dig och ditt humör.


Hur länge ska nagellack torka?

Det kan vara svårt att komma med ett helt specifikt svar på hur länge nagellack ska torka. En bra tumregel är att torktiden för nagellack vanligtvis är 3 minuter. Men torktiden kan bero på många faktorer, t.ex. hur tjockt lager du lägger på, ju tunnare lager desto snabbare torkar nagellacket. Så du bör hellre applicera flera tunna lager än några tjocka, så att ditt nagellack torkar snabbare.

Du kan även få produkter som gör att nagellacket torkar snabbare. Det kan t.ex. vara mirakelprodukten Essie Quick-e drying drops, som med bara några droppar får ditt nagellack att torka supersnabbt, så du inte behöver vänta så länge på det färdiga resultatet.


Hur tar man bort nagellack?

Är det dags för en ny färg på naglarna kan du enkelt och snabbt ta bort ditt gamla nagellack med hjälp av nagellacksborttagare och här finns nagellackborttagare både med eller utan aceton beroende på vad du gillar bäst.

Men hur tar man bort nagellack utan nagellackborttagare? Här får du ett husmorsknep;
Har du ett gammalt nagellack liggandes som du inte längre använder? Då kan du använda det som nagellackborttagare. Det fungerar eftersom nagellack innehåller lösningsmedel, som bl.a. håller nagellack flytande, men detta avdunstar efter ett tag och sedan torkar ditt nagellack. Det bästa du kan använda för detta trick är ett genomskinligt nagellack då det innehåller mindre pigment och mer lösningsmedel men du kan också använda färgade nagellack.

Så här tar du bort nagellack utan nagellackborttagare:

  1. Applicera nagellacket på nageln och låt det sitta i 10 sekunder
  2. Torka av det med en trasa eller papper medan det fortfarande är vått
  3. Om du inte har fått bort allt nagellack, upprepa steg 1 och 2
  4. Det kan finnas små rester av nagellack kvar på dina nagelband eller i kanten av nageln. Det kan tas bort genom att blötlägga händerna i varmt tvålvatten i några minuter

Guide för applicering av nagellack

Undrar du över hur man applicerar nagellack på bästa sätt? Här på Med24.se har vi satt ihop en enkel guide så att du når ett fantastiskt resultat varje gång.

  1. Börja med att tvätta händerna så att du får bort all smuts och fett på naglarna
  2. Klipp och fila naglarna till önskad längd
  3. Tryck ner nagelbanden och ev. klipp dem med en nagelbandsklippare
  4. För bästa resultat, använd ett baslack som första lager innan färg
  5. Det är nu dags att applicera din valda färg beroende på hur mättad du vill att den ska vara
  6. När färgen är helt torr är det dags att applicera topplacket

Du är nu redo med vackra, perfekta naglar!


Vad är basecoat och topcoat?

När du applicerar nagellack finns det flera saker du kan göra för att få ett så bra resultat som möjligt. Det är en riktigt bra idé att köpa ett baslack och topplack för att få ditt nagellack att hålla längre.

Basecoat

Ett baslack är det första lagret som du bör applicera innan du målar naglarna med färg. Det ger den bästa basen för din färg och skyddar dina naglar från missfärgning. Dessutom hjälper en baslack din manikyr att hålla så länge som möjligt, så att den inte krackelerar så fort.

Topcoat

Ett topplack är det sista lagret som ska appliceras efter ditt färgade nagellack. Den kapslar in färgen och hjälper ditt nagellack att hålla i så många dagar som möjligt. Ett topplack hjälper till att ta extra väl hand om färgen då det är topplacket som ligger ytterst och slits först. Därför kommer du upptäcka att ditt nagellack håller bättre om du använder ett topplack, jämfört med om du inte använder ett.


Nagellack för gravida kvinnor och barn

Om du är gravid har du säkert undrat om nagellack är något du bör hoppa över under graviditeten. Men det är ok att använda nagellack även om du är gravid. Det kan vara svårt att hitta kemikaliefritt nagellack, så det är en bra idé att följa några försiktighetsåtgärder. Var medveten om att du får nagellacket på själva nagelytan och inte får för mycket nagellack på huden. Du bör också alltid säkerställa god ventilation när du applicerar ditt nagellack, både under och efter applicering.
Det är också ofarligt med nagellack för barn, dock gäller samma försiktighetsåtgärder som för gravida.


Hitta det bästa nagellacket för dig

Om du letar efter de bästa nagellacken har du definitivt stött på Essie nagellack. Varumärket Essie är ett av de mest populära märkena på marknaden. I Essies sortiment av nagellack hittar du en mängd vackra färger, oavsett om det är med glitter, matt nagellack eller helt neutralt. I 35 år har Essie utvecklat nagellack och nagelprodukter av högsta kvalitet, och de följer alltid de senaste trenderna.

Förutom vanliga nagellack hittar du även gelnagellack i Essies sortiment. De har tagits fram för att du ska kunna få salongskvalitet hemma, med extra hållbarhet och helt utan användning av UV-lampa.


Köp nagellack billigt på Med24.se

Oavsett om du gillar blått nagellack, vitt, grönt eller en helt annan färg nagellack, kan du helt säkert hitta din favoritfärg här på Med24.se. Vi har bra priser och löpande fina erbjudanden på nagellack, så du kan hitta rätt färg till ett bra pris.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.