Nagelbandsvård

Vackra, friska och starka naglar och nagelband är något som de flesta gärna vill ha. Läs mer om hur du uppnår detta här!

37 Produkt(er)

Vad är nagelband?

Nagelbandet är den tunna bandet som sitter vid nagelroten. Det är till för att skydda och förhindra att bakterier tränger in mellan nageln och huden. Men eftersom nagelbanden är en del av vår hud behöver de också vård för att ge optimalt skydd.


Varför får vi torra nagelband?

Många faktorer kan påverka dina nagelband. Vind och väder kan snabbt torka ut både händer och nagelband, och om du ofta tvättar händerna eller använder handsprit kan det också torka ut dem. Därför är det viktigt att du återfuktar dina händer och nagelband för att hålla dem friska och välskötta.


Förebygg och behandla trasiga och torra nagelband

Om du vill ha fina och friska naglar är det viktigt att du även tar hand om dina nagelband. Trasiga nagelband förstör nämligen utseendet på snygga naglar. Men som tur är kan det vara enkelt att få vackra och välvårdade nagelband.

Att man bryter en nagel på grund av ett slag eller något annat kan vara svårt att förhindra. Men dina nagelband är lätta att ta hand om och underhålla, och det krävs inte mycket för att hålla dem snygga och för att bli av med torra nagelband.

Guide - Bli av med slitna och torra nagelband

Om du vill behandla eller förebygga fransiga och trasiga naglar får du här en snabb och enkel guide som hjälper dig att få vackra och friska nagelband.

1. Ge dina naglar och nagelband näring med nagelolja

Nagelbanden slits ofta på grund av brist på fukt, men som tur är kan du enkelt förhindra detta genom att använda en bra nagelolja. Det finns många olika typer, men de gör alla ungefär samma sak: återfuktar och ger näring åt nagelbanden. Nagelolja hjälper till att hålla dina nagelband mjuka och smidiga.

Applicera nageloljan runt naglarna, både på huden runt nageln och på nagelbanden, och massera in den. Det är en bra idé att göra detta strax före sänggåendet så att oljan verkligen kan verka över natten. Om du använder en nagelolja två gånger om dagen kommer du snabbt att märka och se en skillnad.

2. Skjut tillbaka nagelbanden

Att skjuta tillbaka nagelbanden kan bidra till att dina naglar ser friska och välvårdade ut. Det är dock viktigt att vara försiktig och använda en nagelbandspusher för detta. Att skjuta tillbaka nagelbanden kan också hjälpa dig att uppnå bättre resultat när du applicerar nagellack eller gelpolish.

3. Ät en varierad kost

Det är viktigt att äta en hälsosam och varierad kost för att få i sig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Om du fortfarande har problem med spruckna naglar och trasiga nagelband kan du ha nytta av ett kosttillskott som kan hjälpa till att stärka naglar och nagelband.

4. Fukt, fukt och ännu mer fukt

Dina nagelband mår inte bara bra av att du använder nagelolja. Dina nagelband mår också bra av att du använder en vanlig handkräm. Särskilt personer som ofta tvättar händerna, t.ex. på jobbet, kan ha nytta av en bra handkräm, som kan återfukta huden och nagelbanden. När du använder din handkräm är det en bra idé att applicera den runt nagelbanden för att ge dem extra näring utöver nagelolja.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.