Elektrisk hårborttagning Intimrakning Raklödder & Gel Rakhyvlar & rakblad Vax & strips Hårborttagningskräm Shavebalm

Hårborttagning

Rakning, vaxning, epilering och hårborttagningskräm - det finns många alternativ. Här hittar du allt du behöver för hårborttagning. Läs mer om alla metoder här!

160 Produkt(er)

Välj rätt metod: En guide till hårborttagning

Det finns flera olika metoder när det gäller hårborttagning. Vad som är bäst varierar från person till person beroende på vad din hud reagerar bäst på och hur varaktigt du vill att resultatet ska vara. Nedan kan du läsa om de olika metoderna för hårborttagning.

Rakning

Rakning är ofta det första och enklaste valet när det gäller hårborttagning. Att använda en rakhyvel i duschen går snabbt och enkelt och ger ett mjukt och slätt resultat. Så hårborttagning med en hyvel är utmärkt när du behöver en snabb metod. Tyvärr håller resultatet sig inte särskilt länge. Faktum är att du redan 1-2 dagar efter rakning kan känna att hårstråna kommer tillbaka.

Många tenderar också att få irriterad hud som kan resultera i rodnad, inåtväxande hårstrån eller liknande. Detta kan du dock undvika genom att använda bra och vårdande produkter i samband med din hårborttagning, t.ex. rakskum och en efterföljande fuktkräm.

När du rakar dig skär du av håret precis ovanför hudytan. När håret börjar växa ut igen kan det se tjockare och styvare ut. Det beror inte på att håret har blivit tjockare, som många tror, utan det är helt enkelt hårets skäryta som gör att det ser grövre ut.


Vax för hårborttagning

En vaxbehandling ger ett mer långvarigt resultat än rakning. Om du väljer att vaxa håret är det viktigt att hårstråna är minst 2-3 mm när du vaxar. Detta för att säkerställa att alla hårstrån lossnar och inte går av när du vaxar. Vanligtvis varar resultatet i 4-6 veckor innan hårstråna är fullt utvuxna igen.

Denna typ av hårborttagning är för många mer smärtsam eftersom du drar ut hårstråna med roten istället för att bara skära av det som vid rakning. Behandlingen blir dock mindre smärtsam för varje gång du vaxar. Hårstråna blir gradvis finare och mindre synliga, och vissa personer upplever också att hårväxten minskar eftersom hårsäckarna så småningom slutar producera hår.

När du använder vax för din hårborttagning bör du skrubba antingen samma dag eller dagen innan. Då lyfts hårstråna så att vaxet lättare kan få fäste utan att hårstråna bryts av. Efter vaxning är huden ofta röd och lätt irriterad. Det är en bra idé att använda en bra lotion, kräm eller olja utan parfym för att vårda din hud.


Sockervax

Sockervax består av socker och vatten och används för att ta bort hår ner till 3 mm. Sockervax är skonsammare mot huden och mindre smärtsamt än vanligt vax för hårborttagning, samtidigt som det ger ett bra och långvarigt resultat. Eftersom sockervax är vattenlösligt är det också lätt att tvätta bort, medan du måste använda olja för att ta bort rester av vanligt hårborttagningsvax.


Epilering

Epilering är en metod som liknar vaxning. Här använder du en elektronisk enhet som epilerar. Epilering innebär att hårstråna dras ut ur hårsäcken med hjälp av ett roterande huvud som består av pincetter. När du epilerar behöver hårstråna inte ha en viss längd, som när du vaxar. Faktum är att epilering är mindre smärtsamt om hårstråna inte är för långa. Varaktigheten av en epilering är densamma som om du vaxar - ca. 4-6 veckor.


Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm är ett effektivt och smärtfritt sätt att ta bort oönskad hårväxt. Applicera helt enkelt krämen på det önskade området, vänta några minuter och ta sedan bort krämen. Håret avlägsnas precis under det yttre hudlagret, så resultatet håller i sig lite längre än vid en vanlig rakning, men inte lika länge som vid en vaxbehandling.

Hårborttagningskrämer ska helst bara användas på benen, under armarna och inte för intim hårborttagning. Vissa hårborttagningskrämer kan dock användas i bikinilinjen. För att vara säker på att du tål krämen bör du testa på ett litet område innan du applicerar den.

OBS! Kom alltid ihåg att läsa instruktionerna före användning.Säker och ren hårborttagning - Tips för god hygien

Det är alltid viktigt att prioritera hygien när det gäller hårborttagning, oavsett om du rakar dig, vaxar dig, epilerar eller använder en hårborttagningskräm. God hygien hjälper till att minimera eller undvika hudirritationer. Det kan handla om att använda bra intimvårdsprodukter i samband med din hårborttagning, men också om att desinficera dina verktyg efter användning.

Om du använder en hyvel bör du som en allmän regel aldrig lämna hyveln i duschen när den inte används. Skrapan bör förvaras på en torr plats där bakterier inte förökar sig lika lätt som i en fuktig miljö.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.