D-Max, 50 µg - 90 tuggtabletter

1
Se alla produkter från D-max & Vitabalans Oy
Varunummer: 42934

D-vitamin-tillskott för hela familjen - för alla behov - med en härlig smak av jordgubb och hallon

Det är viktigt att få i sig tillräckligt med D-vitamin, eftersom vitamin D har många goda hälsoeffekter hos barn, vuxna och äldre. D-vitamin bidrar till ett normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor och reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. D-vitamin bidrar också till att bibehålla normal benstomme, tänder, muskler och till immunsystemets normala funktion.

Fördelar med D-max, 50 μg;

  • Säkerställer ett tillräckligt dagligt intag av vitamin-D.
  • Med D3-vitamin (extraherad från fett från fårull)
  • Tuggtablett sötad med xylitol

D-Max fås som tuggbara tabletter med olika styrkor så att allas olika behov av D-vitamin kan täckas

Intaget av D-vitamin är lågt hos många barn och vuxna på grund av begränsade kostkällor och otillräcklig exponering för solljus. Mycket få livsmedel innehåller naturligt vitamin D. De bästa kostkällorna för D-vitamin är fet fisk, äggulor, mjölk och smör.

Förutom att få D-vitamin genom kosten bildas D-vitamin också i huden när den utsätts för solljus. På europeiska breddgrader är solljuset dock inte tillräckligt starkt från oktober till mars för att kunna utlösa D-vitamin-syntes genom huden. Under denna period är D-vitamin från kosten det enda sättet att säkerställa en adekvat nivå av D-vitamin i kroppen. Det kan därför vara bra att komplettera med ett D-vitamin tillskott under denna period.

Den dagliga dosen för vuxna, för att nå en tillräckligt hög nivå av D-vitamin i blodet, kan variera från 10 µg till 100 µg. Doseringen beror på ålder, solexponering, hudpigmentering, fettvävnad och benhälsa.

D-Max 50 µg, är ett D-vitamintillskott i form av tuggtabletter, som på ett enkelt sätt säkerställer ett tillräckligt högt dagligt D-vitaminintag hos barn från 11 år, vuxna och äldre.

Innehåller inte socker, laktos eller gluten.

Se alla varianterna av D-vitamin från D-Max här!

Dosering och användning

För vuxna och barn över 11 år:
1 tuggtablett dagligen.
Tabletten kan tuggas eller sugas på.

Det är viktigt att ta hänsyn till intaget av D-vitamin från kosten och andra tillskott (t.ex. fiskolja, kalcium eller multivitaminer) innan du kompletterar med ett D vitamin kosttillskott.

Innehåll: 90 tuggtabletter

1 tuggtablett innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Vitamin D3

50

µg

1000%

DRI = Dagligt referensintag för vuxna och barn över 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Sötningsmedel (xylitol), Ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), Emalgulator (magnesiumsalter av fettsyror), Jordgubbsarom, Hallonarom

Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Se alla produkter från D-max & Vitabalans Oy
Varunummer: 42934

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.