Immunförsvar

135 Produkt(er)

Kosttillskott för immunförsvaret

Immunförsvaret är kroppens försvarsmekanism. Det är därför av stor vikt att det vårdas och sköts om i en sådan utsträckning att det fungerar optimalt. Ett starkt immunförsvar kan stöta bort främmande organismer och bekämpa bakterier, så kroppen hålls i balans och merparten av sjukdomar hålls på avstånd.

Både örter, mjölksyrabakterier, fettsyror, vitaminer och mineraler är alla väsentliga för de näringskomplex som kroppen behöver för att fungera optimalt.

På Med24.se hittar du ett stort utbud av kosttillskott för immunförsvaret från några av de största och mest erkända varumärkena och till konkurrenskraftiga priser. Du hittar både kosttillskott för barn och vuxna!

Kroppens naturliga försvar

Immunförsvaret består av celler, varav de flesta är vita blodkroppar. Immunförsvarets celler står för att attackera och skydda oss från allt från bakterier och virus till främmande organismer. Det kan också känna igen vissa organismer, varför det ofta kan döda flera bakterier innan de bryter ut som en sjukdom i kroppen.

Det kan tyckas extremt ambivalent, men bakterier är också nödvändiga för kroppen, eftersom de bidrar till att stimulera vårt immunförsvar och öka vårt upptag av viktiga vitaminer och mineraler.

Men precis som immunförsvaret tar hand om oss måste vi också ta hand om immunförsvaret. Det är ingen självklarhet att immunförsvaret fungerar som det ska och klarar av att hålla infektionssjukdomar som förkylningar och influensa borta. Dessa bärs av skadliga bakterier och virus, medan ofarliga och nyttiga bakterier är en självklarhet för vårt system.

Det bästa vi kan göra för att skydda vår smarta försvarsmekanism är att upprätthålla god hygien och säkerställa att vi har de nödvändiga näringsämnena som behövs för att bidra till vår optimala hälsa och stärka vårt immunförsvar.

Ta hjälp av experterna

På Med24.se är vi experter på både kosttillskott och naturläkemedel. Vi vet därför också hur svårt det kan vara att hitta runt bland alla vitaminer och mineraler och vilka kosttillskott som bidrar till vad.

Därför har vi tillhandahållit ett professionellt team bestående av bland annat en farmakonom Anita Sten Nielsen, som du är välkommen att kontakta både via mejl och telefon.

Vi har även sett till att säkerställa ett sortiment av de bästa, hälsosammaste och mest kvalitetsmedvetna valen inom kosttillskott för immunförsvaret, så att du aldrig går förgäves! Du kan läsa mer om immunförsvaret och hur du kan hjälpa till att stärka det med hjälp av kosttillskotten nedan.

Stärk ditt immunförsvar

Tillräckligt med sömn, god hygien och en sund och varierad kost eventuellt kompletterad av kosttillskott är vad immunförsvaret behöver. Men samtidigt är det så många faktorer som påverkar vår hälsa och det kan kännas väldigt svårt och oöverskådligt.

Stress är en av de faktorer vi helst bör undvika, eftersom det ger upphov till utsöndring av ämnet kortisol, vilket inte är gynnsamt för immunförsvaret. Sömnbrist gör också att systemet inte kan få tillräckligt med "arbetsro" för att förbereda kroppen på att utsättas för farlig  smitta.

Dessutom är ett nutida problem att stora delar av befolkningen inte lever upp till varken kraven på kost eller träning. Detta leder till dåliga förutsättningar för att upprätthålla vår goda hälsa och det kan ge upphov till en rad sjukdomar och olägenheter som vi faktiskt hade kunnat undvika.

Kosttillskott som är bra för immunförsvaret

Många näringsämnen är essentiella för vårt immunförsvar. Mjölksyrabakterier är bland annat till nytta för vår bakterieflora i mag-tarmkanalen, och är också nyttiga för immunförsvaret. Kundfavoriten och det välkända varumärket Solaray Selen innehåller dessa naturliga bakterier.

Bland vitamintillskotten som är bra för immunförsvaret hittar du bl.a. dessa 5:

  • Vitamin A, som bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar
  • Vitamin B9, som bidrar till immunförsvarets ämnesomsättning
  • Vitamin B12, som bidrar till immunsystemets normala funktion
  • C-vitamin, som bidrar till upprätthållandet av ett normalt fungerande immunförsvar särskilt under och efter ansträngande fysisk aktivitet
  • D-vitamin, som bidrar till att stärka immunförsvaret

När det gäller mineraler bidrar dessa 4 också till immunsystemets normala funktion:

  • Järn
  • Koppar
  • Selen
  • Zink

Köp kosttillskott för immunförsvaret billigt, tryggt och enkelt på Med24.se!

Hos oss hittar du de största märkena och favoriterna bland kosttillskott. Vi erbjuder både kosttillskott för barn och vuxna i vårt sortiment, under vilka du kan hitta Puori Vitamin D3, Strath droppar och Kids Zoo propolis, som alla bidrar till din hälsa och ett optimalt fungerande immunförsvar med sina livsviktiga och noggrant utvalda substanser.

Oavsett om du vill hitta ett kosttillskott som är veganvänligt, laktosfritt eller ekologiskt så finns det en perfekt matchning att hitta i vårt sortiment. Du kan enkelt hitta din önskade produkt med hjälp av vår sökruta och kategoriseringar på sidan. Vill du ha hjälp med ditt val kan du kontakta någon av våra experter här!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.