Floradix Magnesium - 250 ml

Floradix Magnesium - 250 ml
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Salus & Mezina
Varunummer: 6531

Floradix Magnesium - 250 ml

Floradix Magnesium är ett naturligt, välsmakande magnesiumtillskott, baserat på extrakt från blommor, frukter och bär. Letar du efter ett magnesium tillägg, är det viktigt att det absorberas väl annars gör det inte särskilt stor nytta i kroppen.

Floradix Magnesium är flytande och av den anledningen, blir det snabbt tillgängligt för kroppen än tabletter,som först måste lösas upp i magen. Dessutom innehåller produkten en kombination av magnesium-glukonat och magnesiumhydrogencitrat vilka är två lätt absorberbara och organiskt bundna magnesiumkällor.

Floradix Magnesium - Naturlig och mild
Floradix Magnesium produceras med ett minimum av bearbetning. Örterna extraheras med vatten endast pastörisering används som konserveringsmedel, så den innehåller inte alkohol eller andra konserveringsmedel och de flesta av växterna är ekologiskt odlade. Produkten är också lämplig för vegetarianer. Produkten är med andra ord gjord så nära naturen som möjligt.

Floradix Magnesium innehåller:
Organiskt bundet magnesium i form av magnesiumglukonat och hydrogencitrat i en bas av fruktsaftkoncentrat(37%):
Ananas, päron, mango, aprikos, vindruvor, extrakt av carobfrukt(Cetaonia siliqua (L.)), äpple, citron och vatten. Örtextrakt (34%) från: kamomill (Matricaria recutita (L.)), fänkål (Foeniculum vulgarum (Mill .)), apelsinskal (Citrus aurantium (L.)), morot (Daucus carota (L.)), spenat (Spinacia oleracea (L.)), honung.

Fri från gluten, färgämnen, konserveringsmedel och konstgjorda sötningsmedel.

Dosering av Floradix Magnesium:
Barn (1-10 år): 10 ml dagligen
Vuxna och barn från 11 år: 20 ml dagligen före måltid.

Magnesium är viktigt
För nerver
För muskler
För benstomme och tänder
För energiproduktion
Magnesium är ett viktigt näringsämne och ingår i mer än 300 olika enzymer i kroppen. Dessutom ingår mineral i de processer som släpper ut energi från vår mat, för att inte nämna att det spelar en viktig roll i mineralomsättningen, du hittar också mer än hälften av kroppens magnesium i skelettet.

Magnesium är grunden för alla funktioner som är viktiga för nervbanor och särskilt för väl fungerande muskler. Det finns inga bra metoder för att bestämma magnesiumstatus eftersom kroppen håller blodnivån inom mycket snäva gränser. Många har lärt sig att nattkramp i vader åtgärdas när man tar magnesiumtillskott, så det är ganska enkelt att testa om det finns en effekt om du lider av detta problem.

Magnesium och benstomme
Magnesium har länge varit "lillebror" i samband med kalcium och D-vitamin när det gäller underhåll av benstommen. Oförtjänt, visar det sig nu att den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet(EFSA) har granskat dokumentationen för magnesiums vikt av att upprätthålla ett stort antal fysiologiska processer i kroppen.

Efter en grundlig genomgång av tillgängliga bevis har EFSA konstaterat bland annat att medan magnesium inte direkt ingår i ben som kalcium, är lågt magnesiumintag inte gynnsamt för benvävnad och kan störa kalcium- och vitamin D omsättningen. Så, enligt EFSA bidrar magnesium till att bibehålla normal benstomme .

EFSA har också granskat uppgifter om magnesiums vikt av att upprätthålla ett stort antal fysiologiska processer i kroppen. Slutsatsen är att magnesium är viktigt för nervöverföring och muskelfunktion inklusive hjärtmuskeln.

Får vi tillräckligt?
Det är möjligt att återvinna behovet genom en balanserad kost med mycket gröna bladgrönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter. Dock visar det sig, enligt en undersökning av danska livsmedelskonsumtionsmönster från 2010, att en hel del upptar mindre än vad som rekommenderas från nordiska näringsforskare sida. 35% av kvinnorna konsumerar mindre än 280 mg som rekommenderas och cirka 45% av männen får mindre än 350 mg som rekommenderas varje dag. Så mellan 4 och 5 av tio danskar kunde därför på grundval av detta dra nytta av ett tillskott.

Floradix Magnesium från Salus
Floradix Magnesium är en del av en serie elixir från den tyska tillverkaren Salus Haus. Förutom den välkända Floradix Kräuterblut säljer Mezina också Multivitamin Energeticum för vuxna och Kinder Vital för barn.

Salus-produkter kännetecknas av hög kvalitet, Floradix Magnesium ® görs med ett minimum av bearbetning.

Ingredienser:

Fruktjuicekoncentrat 37% (vatten, ananas, päron, mango, aprikos, druva, extrakt av johannesbrödfrukt (Ceratonia siliqua L), äpple och citron), Örtexrakt ( 34%) av: kamomillblomma (Matricaria recutita L), fänkål (Foeniculum vulgare Mill), pomeransskal (Citrus aurantium L), morot (Daucus carota L) och spinat (Spinacia oleracea L), magnesiumgluconat, Magnesiumcitrat, Honung, Naturlig arom

Den rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.
Förvaras utom räckhåll för barn.
Bör först efter konsultation med läkare eller sjuksköterska tas av gravida kvinnor och barn under 1 år.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kosttillskott
  2. Mineraler
  3. Magnesium

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.