Lecithin

4 Produkt(er)

Lecitin - Din källa till hälsosamma fettsyror

Är du osäker på vad lecitin är och vad det är bra för? I det följande kan du läsa mera om varför de hälsosamma fettsyrorna är viktiga för din kropp och din hälsa - och varför du kanske ska överväga det som kosttillskott i ditt dagliga liv. Här på Med24 hittar du ett noggrant, utvalt sortiment av olika, fördelaktiga kosttillskott. Ta en titt och hitta kosttillskott med lecitin som passar dig och din kropp. Det finns goda skäl att tillföra lecitin i ditt dagliga liv och att dra nytta av de hälsoeffekter som detta ämne medför.


Vad är lecitin?

Lecitin är en del av en grupp av ämnen som kallas fosfolipider - lipid betyder fett. Lecitin är ett av de viktigaste eftersom det utgör en del av cellmembranens byggstenar. Lecitin, även kallat foskosolin, är hälsosamma fettsyror och består av två fettsyror, glycerol, fosfat och kolin. Lecitin utvinns vanligtvis från sojabönor, eftersom de innehåller stora mängder fettsyror. Lecitin extraheras i vissa fall från ekologisk solrosolja, som är en hållbar källa och ett veganskt alternativ. Här finner du kosttillskott med lecitin som är veganskt. Föredrar du i allmänhet veganska kosttillskott, kan du se urvalet här.


Var och hur verkar lecitin?

Lecitin är en viktig fettsyra som finns i kroppens nervförbindelser. Ämnet kolin finns i neurotransmittorn acetylkolin, vilket är nödvändigt för att hjärna och nerver ska fungera optimalt. Förutom för hjärnan spelar lecitin också en viktig roll för matsmältningen. Lecithins funktion är att bryta ner fettet i kosten och möjliggöra absorption av fett i tarmen och transportera fettet i kroppen. Det är funktioner som bland annat är viktiga för kolesterolbalansen. Generellt fungerar lecitins förmåga att bryta ner fettavlagringar i kroppen bra mot både arterioskleros och leverproblem, vilka båda är förorsakade av fettavlagringar. Lecitin spelar därför en viktig roll i många av kroppens processer, eftersom behovet och förekomsten av lecitin är viktigt.


Lecitin för idrottare

Lecitin är mycket bra för dig som tränar. Detta beror på att kolin, som sägs vara en del av neurotransmittorn acetylkolin, har till uppgift att skicka signaler till dina muskler att röra sig. Lecitin bidrar positivt till kroppens fysiska prestanda och är därför självklart som ett kosttillskott för dig som vill prestera bra. Kolinbrist kan leda till betydligt, reducerad prestanda, och som idrottare använder du detta ämne snabbare och det kan vara fördelaktigt att ta lecitin som tillskott.


Välj rätt lecitin-kosttillskott

Lecitin är effektivt i flera olika delar av kroppens processer, därför finns det ett brett utbud av olika kosttillskott här hos oss på Med24. Förutom att produkterna har olika effekt på kropp och hälsa finns det också olika alternativ för dig som vill tillföra kosttillskottet i din dagliga kost. Välj till exempel lecitingranulat, vilket är en pulveriserad produkt som kan tas tillsammans med vätska, i en smoothie, strös direkt på yoghurt till frukost eller användas i bakverk. Lecitingranulat är det självklara om du vill ha ett kosttillskott som du enkelt kan tillsätta i din dagliga kost. Naturligtvis ingår även i Med24’s sortiment vanliga kapslar med lecitin, som för vissa kan verka mildare för magen.


Alternativa källor till lecitin

Lecitin finns naturligt i många av de livsmedel som du förmodligen redan har i kylskåpet. Dessa innefattar livsmedel som nötter, äggulor, blomkål, morötter, spenat och potatis, som är naturliga källor till lecitin. Dessutom finns lecitin också i solrosolja och sojabönor, varifrån kosttillskottet ofta extraheras. Så, genom att dagligen äta hälsosamt och varierat, kan du lätt få ett högt intag utan att behöva ta kosttillskott. Om du ändå saknar lecitin i din kost och behöver ett effektivt tillskott, har du kommit till rätt ställe! Du hittar också ett stort urval av andra kosttillskott här på Med24 - ta en titt på dem här. Välj mellan allt från probiotika och rödklöver till ingefära och gurkmeja, som alla är effektiva kosttillskott.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.