Cocoon Organic Laundry Tvålbär 1000 g

1
1
1
Se alla produkter från Cocoon Eco Living
Varunummer: 37630

Tvålbär från Cocoon är ett ekologiskt, allergivänligt och veganskt tvättmedel - ekonomipåse 1000 g

Tvålbär är effektiva och samtidigt väldigt skonsamma mot kläderna. Tvålbären är 100% naturliga och växer vilt i de frodiga områdena vid Himalayas fot i södra Nepal. .

Hur fungerar tvålbären?

Hemligheten med tvålbär är att de naturligt innehåller ett organiskt ämne som kallas Saponin, som är ett naturligt, ytaktivt medel som effektivt löser och avlägsnar smuts på samma sätt som ett vanligt rengöringsmedel. Med tvålbär kan du helt undvika de syntetiskt producerade ämnena som finns i vanliga rengöringsmedel och de miljömässigt skadliga och icke-biologiskt nedbrytbara kemikalierna som tillsätts för att avlägsna smuts effektivt vid tvätt. 

Den aktiva ingrediensen i tvålbären, Saponin, å andra sidan förekommer naturligt i många av våra grönsaker och frukter som quinoa och tomater, där det hjälper till att skydda frukten från att ätas av insekter, eftersom ämnet också är naturligt antibakteriellt.
Stöd hjälporganisationen Grow Nepal

Stöd hjälporganisationen Grow Nepal

När du väljer tvålbär i stället för syntetiska tvättmedel hjälper du till att sänka innehållet med kemiska rester i vårt avloppsvatten och minska koldioxidutsläppen till atmosfären, vilket hjälper till att ta bättre hand om på planeten vi har. När du köper en påse med ekologiska tvålbär, stöder du också organisationen för Grow Nepal, en nepalesisk ideell organisation som utbildar den lokala nepalesiska befolkningen i förbättrade metoder för plantering och odling av jorden. Grow Nepal hjälper också till i de små samhällena där de utbildar befolkningen i vikten av att undervisa barn, i hygien och hälsa, samt vikten av jämlikhet mellan människor. I synnerhet fokuserar organisationen på att förbättra förutsättningarna för de fattiga, kvinnorna, nepaleserna och andra missgynnade grupper. Därför är du säker på att få ett fräscht och rent resultat när du tar hand om vår planet och dess invånare med en påse med Cocoon tvålbär.

En påse med 250 gram tvålbär kan ge 90+ tvättar - den finns här
En påse med 500 gram tvålbär kan ge 180+ tvättar - den finns här
En påse med 1000 gram tvålbär kan ge 365+ tvättar - den finns här

Bruksanvisning och användning av tvålbär:

1. Lägg ca 4-5 hela tvålbär, justera mängden beroende på hur mycket tvätt som ska tvättas och hur smutsig tvätten är, i bomullspåsen och dra ihop påsen. 

2. (Valfritt) Vid kort/snabbtvätt, eller tvätt vid låga temperaturer rekommenderas att lägga påsen med tvättbären i ett glas med varmt vatten i några minuter före tvätt. 

3. Fyll tvättmaskinen och lägg in bomullspåsen med tvålbärsskalen tillsammans med tvätten. Har man lagt påsen i blöt, kan man hälla i vattnet ovanpå tvätten när man lägger in den våta påsen.

4. När man tvättat färdigt, tas påsen med tvålbär ut och sparas till nästa tvätt. Tvålbären behöver inte torka innan de återanvänds igen.

5. Vid tvätt under 60 grader kan bären användas upp till 4-5 gånger, men vid 60 grader och i högre temperaturer kan bären endast användas 1-2 gånger. Ju högre temperaturer, ju mer tvål utvinns ur tvålbären. Kompostera tvålbärsskalen når de börjar bli färglösa och mjuka.

Innehåll: 1000 g

EcoCert USDA Organic

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.