Blodsockermätare Teststickor Lansett Blodprovstagare Övriga tillbehör

Blodsockermätning - Diabetes

Det är väldigt enkelt att mäta blodsockret. Allt du behöver är en blodsockermätare, en blodprovstagare och testremsor. Du mäter blodsockret genom att påföra en bloddropp på testremsan som du sedan läser av med din blodsockermätare. Efter få sekunder kan du läsa av ditt blodsockervärde på blodsockermätaren.

Läs också: Blodsocker | Goda råd för stabilt blodsocker | Så mäter du ditt blodsocker

58 Produkt(er)

Vad är blodsocker?

Blodsocker betyder blodets innehåll av glukos. Kroppen omvandlar glukos och kolhydrater till energi. Dessa kolhydrater finns det rikligt av i den mat vi äter, bl.a. i pasta, ris och potatis. Kolhydraterna passerar genom matsmältningsprocessen och absorberas i tarmarnas slemhinnor. På så sätt kommer glukosen in i blodomloppet och påverkar blodsockret i blodet.

Musklerna använder glukos som bränsle vilket bidrar till musklernas normala funktion. I synnerhet är vår hjärna beroende av ett normalt blodsocker för att täcka sitt energibehov.

Vad är normalt blodsocker?

Ditt blodsocker höjs, beroende på vad du äter. Blodsockret är lägst på morgonen och en kort tid efter att du har ätit. Det är därför viktigt att du mäter ditt blodsocker vid samma tidpunkt varje dag så att du är säker på ett korrekt resultat.

Det finns flera orsaker till högt blodsocker. Vanligast är att personer med diabetes mellitus / diabetes har ett permanent problem med högt blodsocker. Även lågt blodsocker kan ses i samband med diabetes. Undernäring och alkoholförgiftning kan också vara orsaker till lågt blodsocker.

Ditt blodsocker bör vara mellan 4-7 mmol / L om du inte har ätit under de senaste 6 timmarna. En halvtimme efter att du har ätit bör blodsockernivån vara ca 10 mmol / L.

Blodsockermätning ger dig en bra kunskap om hur olika situationer påverkar ditt blodsocker - t.ex. i samband med motion, matintag, etc. Blodsockermätning är sålunda ett viktigt verktyg för att kontrollera sin diabetes.

Välj den bästa blodsockermätaren

Alla som lever med diabetes eller känner någon som gör det vet att diabetes inte är en lätt sjukdom att leva med. Därför välkomnar vi allt som kan underlätta vardagen och göra den enklare. Accu-Chek är ett av de varumärken som har gjort det till sin specialitet att göra livet som diabetiker lite enklare. Accu-Chek är sålunda ett av de ledande varumärkena inom blodsockermätning och deras produkter skapas med fokus på att livet som diabetiker ska vara hanterbart och så enkelt som möjligt.

Accu-Chek’s produkter gör det lättare att mäta sitt blodsocker samt att få en översikt över resultaten.

Således har Accu-Chek utvecklat olika blodsockermätare som lätt och enkelt kan mäta ditt blodsocker.

På Med24 tycker vi också att det är en av våra viktigaste uppgifter att göra livet enklare för våra kunder - oavsett om de lider av diabetes eller inte - och vi är därför både stolta och glada över att kunna erbjuda produkter från Accu-Chek.

Nedan kan du läsa om några av våra favoriter från Accu-Chek, samtidigt som du kan hitta hela sortimentet här.

Testremsor

Testremsor från Accu-Chek Aviva är ett enkelt sätt att mäta blodsocker. Endast en liten droppe blod behövs och så fort testremsan kommer i kontakt med droppen absorberas provet snabbt. Accu-Chek har avsiktligt gjort testremsorna breda, så att de är enklare att hantera utan att själva mätningen påverkas. Testremsorna ska förvaras i en behållare som är lätt att stänga och öppna, insidan ska vara försedd med ett ämne som skyddar mot fukt och håller torrt. Håll alltid koll på testremsornas utgångsdatum.

En annan populär modell inom testremsor är Accu-Chek Compact som mäter blodsocker med plasmakalibrerade testremsor i intervallet 0,6-33,3 mmol / L.

Accu-Chek Mobile

Med Accu-Chek Mobile slipper du testremsor. Accu-Chek Mobile blodsockermätare använder en kassett med 50 test, vilket innebär att du undviker avfall efter varje mätning. Accu-Chek mobile riktar sig främst till personer som är i insulinbehandling och därför behöver testa ofta. Precis som med Avia Nano är det möjligt att skapa sig en överblick på datorn med den medföljande USB-kabeln.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.