Helosan Salva - 300g

1
Se alla produkter från Helosan
Varunummer: 1654

Helosan är en salva innehållande fuktighetsbevarande och mjukgörandemedel (b.la. glycerin)

Den innehåller inga parfymer eller färgämnen och den friska doften kommer från eukalyptusolja.

Fettet i Helosan är parafinolja. På grund av dess höga innehåll av hud-vänliga fetter är den särskilt lämplig för torr, känslig och irriterad hud såsom röda bebisrumpor och liknande. Den är också lämplig för mycket torrhud och fjällande hud. Helosan lägger sig som en tillfällig lock på huden så att avdunstningen minskar och huden får tid att läka och bli resistenta mot yttre påverkan.

I överhudens tunna fettlager lever mikroorganismer som hjälper till att neutralisera exogena bakterier. Dessa mikroorganismer trivs bäst på hudes naturligt svagt sura yta. Genom att tvätta sig med vanlig tvål blir resultatet en miljö som förstör för mikroorganismer som lever under en kortare period. Helosan stimulerar och skyddar hudens egna bakterieflora och därigenom hjälper huden att bekämpa mindre infektioner.

Även om Helosan är en salva, innehåller den också vatten, vilket gör att den lätt kan smörjas på och tränger lätt in i huden (Helosan kan tvättas av med vatten och en mild tvål).

Helosans innehåll av både vatten och fett gör den även lämplig för användning i kallare väder - för att skydda små barns känsliga kinder på vintern eller för vintersport. Det skyddar hudens fettskikt från frost och kyla men ju lägre temperaturen är, desto mer reduceras hudens egen fettproduktion. Huden måste få tillfört fett. Om du är ute i kyligt väder, är det också viktigt att undvika att huden blir våt. Huden behöver andas - för att svetten ska kunna komma ut. Helosans speciella sammansättningen av vatten och fett gör att huden andas och svettfunktionen blir fullt fungerande. Helosan kan användas över hela kroppen - är särskilt lämpad för den dagliga vården av utsatta områden så som händer, fötter, armbågar och knän.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.