Bio-Fiber -120 tabletter

Bio-Fiber -120 tabletter
Se alla produkter från Pharma Nord
Varunummer: 4528

Bio-Fiber -120 tabletter

Pharma Nord Bio-Fiber är ett koncentrerat kosttillskott. Fibertabletten innehåller så mycket som 80% kostfiber vilket är det högsta möjliga hittills.

Bio-Fiber är ett kosttillskott utan tillsatta näringsämnen.
Varje tablett innehåller en balanserad blandning av naturliga, lösliga och olösliga vegetabiliska fibertyper i tablettform, som kommer från sockerbetor och äppelpektin. Bio-fiber används för att kompensera bristerna i modern fiberfattig kost.


Dosering:
4-12 tabletter dagligen efter behov för vuxna och barn över 11 år. Vill man ha en mättnadskänsla krävs en högre daglig dos än den maximalt rekommenderade dosen.

Användning:
Tabletterna tas med mycket vätska. Ökad gasbildning och ökad tarmaktivitet kan upplevas i början av personer som inte är vana vid att en fiberrik kost. Den rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas.
Bör endast efter samråd med läkare eller hälsovård användas av gravida, ammande kvinnor eller barn under 11 år.

Ingredienser:
Lösliga och olösliga fibrer från sockerbetor och äpplen
Klumpförebyggande medel: Polyvinylpyrrolidon, magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid
Bulking: mikrokristallin cellulosa
Ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa

Vad är kostfiber?
Det finns två kategorier av kostfiber, lösliga och olösliga.
Den lösliga fibern är geléliknande med vätska och kan binda vatten i en mängd som kan vara upp till 15 gånger sin egen vikt. En kost med dessa fibrer gör att tarminnehållet får mer volym och tiden maten vistas i tunntarmen ökas, där absorption av maten sker.
Olösliga fibrer kommer också att suga upp lite vatten men inte alls så mycket att de kommer att lösas upp. En del av fiberinnehållet kommer att fungera som näring för den naturliga tarmfloran och jäser. Denna typ av fiber kommer att minska den tid som maten stannar i tarmen och liksom de lösliga fibrerna tillåter tarminnehållet mer fyllning.
Kostfiber finns naturligt i många obearbetade livsmedel. De tillhör den grupp av kolhydrater som vi inte smälter eller smälter lite, det vill säga att bryter ner socker och stärkelse med hjälp av matsmältningsenzymer.

Matvanor:
Matvanorna har förändrats betydligt under de senaste 100 åren. För 100 år sedan var fiberrikt spannmål, frukt och grönsaker en viktig del av kosten. Fiberns andel har minskat i linje med ökningen av industriell bearbetning av livsmedel. Trenden har gått mot ökad förädling av livsmedel och därmed minskas naturfiber eller försvinner helt. 

4 tabletter innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Kostfibrer

1840

mg

-

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Lösliga och oupplösliga fibrer från sockerbetor och citrusskal, Antiklumpningsmedel (polyvinylpyrrolidon, magnesiumsalter av fettsyror, siliciumdioxid), Fyllnadsmedel (Mikrokristallinisk cellulosa), Ytbehandlingsmedel (hydroxypropylmethylcellulosa)

Ursprungsland: Danmark
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.