Amningsinlägg - Billiga paketerbjudanden!

Det är viktigt att hålla brösten varma och torra när du ammar för att undvika mjölkstockning och andra obehag. Amningsinlägg är effektiva för detta. På Med24.se har vi flera olika typer, t.ex. amningsinlägg i ull, bomull och engångsskydd.

Du kan hitta den modell och form av amningsinlägg som passar dig och dina behov – oavsett om du föredrar ett naturligt och tvättbart, svart eller vitt.
Vad är amningsinlägg? | Varför bör jag använda amningsinlägg? | Val av amningsinlägg 

36 Produkt(er)

Om amningsinlägg

Amningsinlägg är för många kvinnor ett helt oumbärligt hjälpmedel. Inläggen består av små pads i olika material som används på brösten. De tar upp mjölk mellan amningarna och är för många en hjälp mot ömma bröst. Med amningsinlägg kan du även förebygga svamp, mjölkstockning och inte minst mjölkfläckar på kläderna.

Som regel kan det finnas ett stort behov av amningsinlägg i början av amningsperioden. Det beror på att bröstet både lagrar mjölk mellan amningarna och överproducerar eftersom det ännu inte har anpassat sig till barnets behov.

Typer av amningsinlägg
Det är viktigt att få de rätta amningsinläggen som passar till dina bröst och behov. Vissa behöver tunna amningsinlägg, andra behöver tjockare med högre uppsugningsförmåga och eventuellt en annan form än vad majoriteten föredrar.

En felaktig passform kan besvära och förstöra hela syftet med amningsinlägg. Vi har samlat ett urval av olika inlägg på denna sida, så du kan hitta det bästa amningsinlägget för dig.

Du kan hitta ekologiska och återvinningsbara amningsinlägg – dessa tillverkas oftast i ull eller siden – samt amningsinlägg som är möjliga att värma och kyla. Dessutom finns engångsinlägg, som består av ett pappersliknande material med en vätskespärr av plast.

Därför bör du använda amningsinlägg

Anledningarna till att rekommendera amningsinlägg är många. Vi har listat några av de viktigaste nedan:

  • Amningsinlägg absorberar mjölk och skyddar kläderna.
  • De värmer och skyddar den ömtåliga huden.
  • Du slipper rinnande mjölk som stör huden.
  • De kan hjälpa mot ömma bröstvårtor.
  • Brösten hålls torra medan huden får andas.
  • De finns i en diskret och bekväm passform.
  • De kan hjälpa till att stimulera bröstkörtlarna och mjölkkanalsystemet.
  • Risken för svamp, mjölkstockning och inflammationer minimeras.

Om du har tendens till att få mjölkstockning bör du överväga ett amningsinlägg i ull – dessa är också bra i vinterkylan. Tänk också på att ett amningsinlägg som inte är rent kan orsaka inflammation och svamp. Det är viktigt att byta inlägg ofta för att hålla brösten varma och torra hela tiden. Många väljer därför att ha minst två amningsinlägg.

Läs också: 10 tips för en god start på din amning! 

Val av amningsinlägg

Hos Med24.se kan du hitta favoritmärken som Mininor amningsinlägg och Oopsy amningsinlägg till fantastiska priser. Om du är osäker på valet av amningsinlägg ger vi dig en kort introduktion till några produkter från vårt stora utbud här:

Lana Softline är amningsinlägg i ull som formar sig efter bröstets form samtidigt som det absorberar mjölk och värmer bröstet. Amningsinlägget i ull finns i många olika storlekar och kan även tvättas i tvättmaskin. 

Lansinoh amningsinlägg är en engångsinlägg som kommer i förpackningar om 24 st. Lansinoh, är ett ultratunt 3-lagers inlägg som lägger sig diskret och naturligt runt bröstet. Med självhäftande tejp håller du amningsskyddet på plats. Lansinoh håller huden torr och bekväm, samtidigt som den förhindrar fläckar på kläderna. Inläggen är skapade med en mycket speciell teknik, som gör att huden andas naturligt.

Carriwell gör runda amningsinlägg i bomull i både svart och vitt för att matcha din bh. Dessutom har de ett fantastiskt amningsinlägg i silke. Silke har antiinflammatoriska egenskaper och förebygger därmed mjölkstockning och har en läkande effekt på spruckna bröstvårtor.

Oopsy är ett astma- och allergimärkt amningsinlägg till ett bra pris. Amningsinläggen är tunna och låter huden andas och med en fantastisk uppsugningsförmåga. Oopsy amningsinlägg kan användas både dag och natt tack vare den höga uppsugningsförmågan på upp till 2 dl. De är supertunna och mäter endast 0,7 mm, därför är de osynliga under åtsittande kläder. Med sina 13 cm täcker de både ett stort och litet bröst.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.