Vilken typ av ägglossningstest ska man välja?

Skrivet av

Det finns flera olika tester som kan ge dig en tydlig indikation på om du har ägglossning. Hos Med24.se kan du hitta 3 olika typer av ägglossningstest, nämligen stickor (remsor), stavar och kassetter.

De bygger alla på samma princip att mäta mängden av könshormonet LH som utsöndras i urinen. Nedan kommer du kortfattat att introduceras till de olika typerna:

Stickor

Test med stickor (remsor) är det billigaste ägglossningstestet. I detta test ska din urin samlas upp i en bägare, varefter stickan doppas i tills den har absorberat tillräckligt med urin.

Om du väljer ett ägglossningstest med sticka är det viktigt att vara medveten om att den inte är omgiven av ett skyddande lager av plastförsegling (som på stav och kassett). Detta kan möjliggöra flera felkällor när testet utförs och därmed ett oklart resultat.

Stav

Staven är den dyraste formen av ägglossningstest. Samtidigt är den också det enklaste att använda. Teststaven har en skyddande plastförsegling, vilket minskar de möjliga felkällorna, och gör det samtidigt möjligt att kissa direkt på den absorberande delen av testet – så man inte behöver samla upp urinen i en kopp.

Bland kundfavoriterna finns ValMed Ägglossningstest stav och Clearblue Ägglossningstest.


Vilket ägglossningstest ska jag välja?

De flesta tester är över 99% säkra (oavsett typ) så länge de används korrekt i förhållande till den bifogade bruksanvisningen. Det bästa ägglossningstestet för dig är det som bäst uppfyller dina behov.

Kom alltid ihåg att kontrollera utgångsdatumet för ägglossningstestet före användning. Om det har passerat datumet måste resultatet läsas som ogiltigt.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.