Stort utbud av yogautrustning och produkter för meditation

Kom igång med yoga på gymmet eller hemma med den bästa yogautrustningen. Hitta yogamattor, yogablock och olika band, bälten, ringar och rullar för att få ut det mesta av din yogaklass.

Träna hemmaTränings- och yogamattor | Yogablock | Ringar, band och bälten

29 Produkt(er)

Få ett bra träningspass hemma

Om du vill få igång en bra rutin med hemmaträning är det en bra idé att hitta några övningar som du tycker är roliga och givande så att du blir motiverad att komma igång. Dessutom är bra utrustning en stor del av en bra träningsupplevelse, och på den här sidan hittar du allt du behöver för ett bra yogapass. Med snygg utrustning av hög kvalitet blir övningarna bekvämare att utföra och du kan få ut mer av dem genom att integrera olika hjälpmedel som kan göra övningarna mer utmanande.

Om du är relativt ny på yogamattan kan det också vara en stor hjälp att använda yogablock, yogabälten eller annan utrustning som kan hjälpa dig att uppnå rätt och optimal stretch och motstånd i de olika övningarna så att du kan bli bekväm med att utföra dem.


Träningsmattor och yogamattor

För yogaträning är det viktigt att ha en bekväm och stabil matta som är skön att ligga på och som kan absorbera stötar effektivt. Yogamattan är ett bra hjälpmedel för att stå stabilt på golvet, och yogamattan gör yogaposer där till exempel knäna är på golvet bekväma, och samtidigt är det viktigt att du fortfarande har en bra kontakt till golvet så att du inte tappar balansen. Yogamattorna på denna sida är lätta att rulla ihop och ta med, så att du kan utöva yoga med din egna matta hemma, på ett center, i parken eller var du än vill utöva yoga.

Yogamattans yta är avgörande för hur stadigt du står på mattan, och yogamattorna på den här sidan har en räfflad yta som gör dem mer halksäkra. Det mjuka och slitstarka materialet är latexfritt och mattorna är vatten- och smutsavvisande så att de kan användas både utomhus och inomhus. För att rengöra yogamattan tvättar du den enkelt med antibakteriellt skydd och tack vare mattans slutna cellstruktur är du garanterad god hygien med enkelt underhåll.


Yogablock

Om du är relativt ny i yogans värld kan ett yogablock hjälpa dig att lära dig att utföra övningarna korrekt och arbeta med din flexibilitet. Ett yogablock kan ge dig en bättre upplevelse av yogaövningarna, eftersom du kan komma djupare in i dina ställningar under ditt yogapass med hjälp av ett yogablock.

Yogablocket har tre olika höjder beroende på hur du vrider blocket, vilket innebär att du kan använda yogablocken till många olika övningar där den extra höjden kan vara till hjälp. Du kan t.ex. använda blocket för att stödja händerna i yogapositioner där du har händerna på mattan. Detta är till exempel i plankan, downward dog och upward dog, där yogablocken hjälper till att ta lite tryck från dina handleder. Du kan också placera yogablocken under rumpan, knäna, fötterna, ryggen, huvudet eller mellan benen, beroende på var du behöver stöd.

Som ett alternativ till yogablocket, som kan användas i andra övningar, kan du välja Roda yogahjul från Trendy Yoga. Hjulet kan användas i både uppvärmningen och stretchen och böjer, sträcker och roterar dina muskler och leder för att öka styrkan och stabiliteten i dina övningar och din hållning i allmänhet. Genom att rulla ryggen över yogahjulet kan du träna ryggen för att få en rörligare och mer flexibel ryggrad. Yogahjulet har en diameter på 32 cm och en bredd på 13 cm och klarar 475 kg, så att du säkert kan lägga hela din kroppsvikt på det när du utför dina övningar.


Ringar, band och bälten för yoga

Förutom yogablock finns det flera andra tillbehör som kan göra dina yogapass både mer utmanande och roligare, oavsett om du är en erfaren utövare eller nybörjare på mattan.

Ett yogabälte kan användas för att ge extra stöd och stretch i yogapositioner där du kanske inte kan skapa optimal stretch på grund av bristande flexibilitet. Dessutom kan det vara bra att använda ett bälte om du har svårt att hålla svåra ställningar under lång tid eller hålla balansen. Det 190 cm långa och slitstarka bältet är tillverkat av kraftigt vävd bomull, som är särskilt slitstarkt.

Med ett elastiskt yogaband med öglor kan du uppnå yogaställningar med även svåra sträckningar, och på grund av de många öglorna längs hela bandet är det mycket mångsidigt i användning. Bandet är 180 cm långt, och genom att använda öglorna för att uppnå stretch i övningarna kan du lättare hålla de svåra övningarna under längre tid tills du är mer erfaren i att utföra övningarna.

Den 38 cm breda pilatesringen har två praktiska handtag, vilket gör den till ett bra och mångsidigt redskap för yoga, pilates och andra träningsformer där lite extra motstånd kan vara bra. Du använder ringen för att skapa motstånd i dina övningar för att pressa dina muskler extra hårt och öka din styrka över tid. Med pilatesringen behöver du inte använda vikter i din träning och kan uppnå tonade och starka muskler med hjälp av ringens motstånd.

En multiroll eller "yogastång" kan användas för att träna både styrka och balans i dina yogaövningar. Särskilt i sittande och liggande positioner kan yogarullen hjälpa dig att uppnå optimal stretching och stöd. Den justerbara rullen är lätt att rengöra och kan användas både inomhus och utomhus, så du kan ta med dig yogarullen och yogamattan till trädgården eller parken för ditt yogapass om vädret är fint.

För att träna din balans och koordination under yogan kan du använda TOGU:s balanskudde. Kudden kan användas sittande, stående eller liggande, beroende på vilken kroppsdel du vill träna. Balansdynan ställer extra krav på din stabilitet, balans, styrka och koncentration, så att du kan få ett djupare fokus och större utbyte av dina yogaövningar.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.