UniKalk

Unikalk
15 Produkt(er)

UniKalk

UniKalk är kalktabletter som är framställda av de bästa råvarorna på marknaden. Kalktabletter är således inte bara en sak. Beroende på råvara och sammansättning kan upptaget av kalk variera kraftigt. UniKalks tabletter finns i flera olika varianter, både som tuggtabletter och traditionella tabletter, delbara eller för att svälja hela. Nedan har vi listat de olika varianterna.

Varianter

UniKalk Forte rekommenderas för dem som får lite, men inte tillräckligt med kalk genom kosten och som dessutom har behov av ett D-vitamintillskott. Det kan till exempel bero på vårdhemsvistelse, dålig aptit, täckande klädsel eller personer som får binjurebarkhormon eller andra läkemedel som ökar utsöndringen av kalcium.

UniKalk Forte innehåller 400 mg kalcium och 19 ug vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Forte finns också som tuggtablett med frisk citrussmak.

UniKalk Mega rekommenderas också för dem som får lite, men inte tillräckligt med kalk genom kosten och som dessutom har behov av ett extra högt D-vitamintillskott. Jämfört med UniKalk Forte innehåller UniKalk Mega dubbel D-vitamindos.

Unik Mega innehåller 400 mg kalcium och 38 ug vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Forte K2 har samma innehåll som UniKalk Forte, men har tillsatts 37,5 μg vitamin K2. K-vitamin bidrar till normal blodkoagulation och för att upprätthålla normal benstomme. UniKalk Forte K2 innehåller 400 mg kalcium, 19 ug vitamin D (D3) och 37,5 µg vitamin K2 per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Silver rekommenderas för personer som får lite, men inte tillräckligt, med kalk genom kosten och som samtidigt har behov av ett D-vitamintillskott. UniKalk Silver innehåller 400 mg kalcium och 10 µg vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Silver finns också som tuggtablett med frisk citrussmak.

UniKalk Plus är för dem som inte får tillräckligt med kalk genom den vanliga kosten och har behov av ett mindre D-vitamintillskott. UniKalk Plus innehåller 400 mg kalcium och 5 ug vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Basic är utan D-vitamin och är därför kalktabletter för dig som bara behöver ett extra kalktillskott. Innehållet är 400 mg kalcium per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Extra innehåller förutom kalk (300 mcg) och D-vitamin (10 μg) också 150 mg magnesium. Magnesium hjälper till att upprätthålla normal benstomme. Tabletterna rekommenderas för personer som inte äter en varierad och hälsosam kost. Till exempel kan äldre personer som äter lite ha svårt att få tillräckligt med magnesium genom kosten. För vuxna och barn över 11 år.

UniKalk Kids är en tuggtablett för barn som innehåller 400 mg kalcium och 5 ug vitamin D (D3). Kalk och D-vitamin är nödvändiga för barns normala tillväxt och utveckling av benstommen och därför kan UniKalk Kids rekommenderas för barn och ungdomar som inte alltid äter en tillräckligt varierad kost. Tuggtabletterna tillsätts jordgubbs- / hallonsmak.

Vilka har nytta av ett dagligt kalciumtillskott?

  • Barn och ungdomar som växer
  • Mjölkallergiker (Unikalk är laktosfritt)
  • Människor med spenslig kroppsbyggnad
  • Kvinnor i klimakteriet
  • Personer över 60 år
  • Personer som tar läkemedel vilket ger hög kalciumutsöndring

Biverkningar av UniKalk?

Det finns inga kända kända biverkningar med UniKalk, men produkterna bör endast tas av gravida kvinnor eller barn under 11 år, efter godkännande av vårdgivare.

Köp UniKalk på Med24.se

På Med24.se säljer vi många produktvarianter från UniKalk. Köp idag - snabbt och enkelt!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.