UniKalk

Unikalk

Läs mer om UniKalk här.

15 Produkt(er)

UniKalk - ditt skelett - ditt liv

Ditt skelett är levande och ska tas hand om, precis som dina senor och muskler. Med UniKalk kan du få exakt rätt kalciumtillskott för ditt behov och ditt liv. Du kan därmed ta hand om ditt skelett så att du kan leva det liv du vill - nu och i framtiden. Fortsätta med att sätta upp nya mål och fortsätta att känna dig fri och lycklig i din egen kropp.

UniKalk är kalciumprodukter tillverkade av högkvalitativa råvaror, och i det breda sortimentet kan du alltid hitta en UniKalk-variant som passar ditt liv och dina behov.

Kalcium är nödvändigt för att bibehålla en normal benstomme. Nedan hittar du en översikt över de olika UniKalk-varianterna.


Varianter

UniKalk Forte rekommenderas för personer som får i sig en del men inte tillräckligt med kalcium via kosten och som även behöver ett tillskott med hög D-vitaminhalt. Till exempel personer boende på vårdhem, personer med brist på kalcium i kosten eller om du tar binjurebarkhormon eller andra läkemedel som ökar utsöndringen av kalcium.
UniKalk Forte innehåller 400 mg kalcium och 19 µg vitamin D (D3) per tablett. Kan tas av vuxna och barn över 11 år.
UniKalk Forte finns också som tuggtablett med frisk citrussmak.


UniKalk 38µg  rekommenderas för personer som får i sig en del men inte tillräckligt med kalcium via kosten och som också behöver ett extra högt D-vitamintillskott. Jämfört med UniKalk Forte innehåller UniKalk 38 µg, alltså en dubbelt så hög dos av D-vitamin.
UniKalk 38 µg innehåller 400 mg kalcium och 38 µg vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.


UniKalk Forte K2 har samma innehåll som UniKalk Forte, men med tillägg av 37,5 µg vitamin K2. Vitamin K bidrar till normal blodkoagulation och till att bibehålla en normal benstomme.
UniKalk Forte K2 innehåller 400 mg kalcium, 19 µg vitamin D (D3) och 37,5 µg vitamin K2 per tablett. Kan tas av vuxna och barn över 11 år.


UniKalk Silver rekommenderas för dem som får i sig lite men inte tillräckligt med kalcium via kosten och som även behöver ett tillskott av D-vitamin.
UniKalk Silver innehåller 400 mg kalcium och 10 µg vitamin D (D3) per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.
UniKalk Silver finns också som tuggtablett med en frisk citrussmak.


UniKalk Plus är avsedd för dem som inte får i sig tillräckligt med kalcium via kosten och som behöver ett mindre tillskott av D-vitamin.
UniKalk Plus innehåller 400 mg kalcium och 5 µg vitamin D (D3) per tablett och kan tas av vuxna och barn över 11 år.


UniKalk Basic är utan D-vitamin och är därför kalciumtabletten för dem som bara behöver ett extra kalciumtillskott. Tillskottet är veganskt.
Innehåller 400 mg kalcium per tablett och är avsedd för vuxna och barn över 11 år.


UniKalk Extra innehåller, förutom kalcium (300 mg) och D-vitamin (10 µg), 77,6 mg magnesium per tablett. Magnesium bidrar till att bibehålla en normal benstomme. Rekommenderas för dem som inte äter en varierad kost. Äldre personer som inte äter så varierat kan t.ex. ha svårt att få i sig tillräckligt med magnesium via kosten.
För vuxna och barn över 11 år.


UniKalk Kids är en tuggtablett för barn från 3 år. Den innehåller 400 mg kalcium och 5 µg vitamin D (D3) per tablett. Kalcium och D-vitamin är nödvändiga för barns normala tillväxt och skelettutveckling, vilket är anledningen till att UniKalk Kids rekommenderas för barn och ungdomar som inte alltid får en tillräckligt varierad kost. Tuggtabletterna har en utsökt smak av jordgubb/hallon.


Vem kan dra nytta av ett dagligt kalciumtillskott?

  • Personer över 70 år, på äldreboenden och i hemsjukvård (oavsett ålder) och personer med ökad risk för osteoporos (oavsett ålder): 800-1000 mg kalcium dagligen
  • Gravida och ammande kvinnor: 500 mg kalcium dagligen under hela graviditeten om de inte dricker mjölk eller äter mejeriprodukter
  • Barn med mjölkallergi: Upp till och med 9 år: 500 mg kalcium dagligen. Över 10 år: 750 mg kalcium dagligen

Kalcium och vitamin D

Vitamin D bidrar till ett normalt upptag och utnyttjande av kalcium. Det är därför de flesta UniKalk-varianterna innehåller både kalcium och D-vitamin.


Rekommendationer för tillskott av vitamin D:

Det rekommenderas att alla vuxna och barn från 4 år tar ett tillskott på 5-10 µg D-vitamin under vintermånaderna från oktober till april. Om du är 70 år eller äldre rekommenderas det ett dagligt intag på 20 µg D-vitamin under hela året. Gravida kvinnor, barn och vuxna med mörk hy, barn och vuxna som bär täckande kläder på sommaren samt personer som inte vistas utomhus dagligen eller som undviker solljus rekommenderas att ta ett tillskott på 10 µg D-vitamin dagligen året runt.


Ta ditt kalciumtillskott i samband med en måltid

Det är bäst att ta ditt dagliga kalciumtillskott i samband med en måltid. Detta beror på att kalciumkarbonat, som UniKalk innehåller, kräver närvaro av syra för att lösas upp. En vanlig måltid - även en liten måltid - ger en tillräckligt sur miljö för att kalciumkarbonat ska kunna absorberas. Dessutom innehåller många UniKalk-produkter tillsatt D-vitamin, eftersom D-vitamin bidrar till normal absorption och användning av kalcium. D-vitamin absorberas bäst genom fettet i kosten, eftersom det är ett fettlösligt vitamin. Därför är det bäst att ta Unikalk i samband med en måltid.


Köp UniKalk på Med24.se

På Med24.se säljer vi flera produktvarianter från UniKalk. Köp idag - snabbt och enkelt!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.