Glidmedel

Med glidmedel för samlag och sexleksaker kan sex göras roligare, mer njutningsfullt och fritt från intimt obehag. Se vårt stora utbud av olika varianter av glidmedel!

Varför använda glidmedel? | Vilka glidmedel ska jag välja? | Vad kan man använda som glidmedel? | Lindra torrhet och irritation

109 Produkt(er)

Glidmedel - mindre obehag - mer njutning

Glidmedel och intimgel är designade för att minska friktionsmotstånd, torrhet och de efterföljande olägenheter som kan uppstå vid vaginalt och analt samlag. Glidmedel är därför känt som en enkel och snabb lösning för att öka njutningen av sex och älskas av många runt om i världen.

På Med24.se erbjuder vi ett brett urval av glidmedel från favoritmärken som YES, Intima, Protex, Vivag och RFSU. Ditt önskade glidmedel kan avnjutas både med njutningsstimulerande produkter, vid samlag och onani. Med glidmedel blir din intima upplevelse mer intensiv, behaglig och njutbar än någonsin tidigare.


Det bästa glidmedlet - olika typer

Alla kvinnor och män är olika. Vi har olika preferenser och kroppar, som reagerar olika på sex och stimulans.

Vissa använder glidmedel enbart för att det ger en starkare njutning. Andra använder det eftersom de upplever torrhet under sex eller friktionsmotstånd som kan skapa obehag vid samlag såväl som efterföljande obehag. Det är helt normalt att uppleva torrhet vid samlag och som tur är går det snabbt att åtgärda med ett bra glidmedel.

Det bästa glidmedlet för dig

Vilket glidmedel som är bäst för dig avgörs av vilka behov du har och vilken funktion du vill att glidmedlet ska ha. Om du är osäker på vilken typ av glidmedel du ska välja så hjälper vi dig här på rätt väg!

Det finns fyra typer av glidmedel. De har var och en olika egenskaper och är därför lämpliga för olika ändamål. Det bästa glidmedlet är det som uppfyller de önskemål och behov du och din partner har.

Glidmedel för gravida

Du behöver inte oroa dig för om du kan använda glidmedel när du är gravid. Det är mycket vanligt att använda det både under graviditeten och efter och det är inte skadligt för varken dig eller ditt barn.


1) Vattenbaserat glidmedel

Ett vattenbaserat glidmedel är vattenlösligt – det kan tvättas bort med vatten men avdunstar också och tas lätt upp av huden, eftersom det huvudsakligen består av vatten. Vattenbaserat glidmedel, här på Med24, finns även som glidmedel med smak eller med värmande effekt.

Om du föredrar ett naturlig glidmedel är det ett vattenbaserat du ska välja. Det vattenbaserade glidmedlet är också den mest använda varianten. Du ska dock vara medveten om att det ibland kan vara nödvändigt att tillsätta mer glidmedel, eftersom det är vattenlösligt.

Använder du kondom ska ett vattenbaserat glidmedel användas. Detta beror på att de andra typerna av glidmedel kan skada eller lösa upp kondomen. Omvänt ökar det vattenbaserade glidmedlet kondomens elasticitet och hållbarhet samtidigt som det ökar din njutning. Se vårt stora utbud av kondomer här!


2) Silikonbaserat glidmedel

Ett glidmedel baserat på silikon absorberas inte av huden och har därför en långvarig effekt. Tänk på att inte alla silikonbaserade glidmedel kan användas med kondom, eftersom vissa typer kan lösa upp gummit.

Vill du ha ett glidmedel som fungerar med vatten är ett silikonbaserat glidmedel det självklara valet. Det håller också tills att du tvättar bort det med tvål och vatten.

Vi erbjuder bland annat RFSU Klick Supreme Glide och Protex Silikonbaserat glidmedel.


3) Oljebaserat glidmedel

Det oljebaserade glidmedlet är inte vattenlösligt och baseras på olika oljor som mandelolja, solrosolja eller tea tree-olja. Det går inte att ta bort med vatten utan absorberas långsamt av huden och håller därför länge.

Oljebaserat glidmedel rekommenderas inte vid användning av kondom! Oljan kan lösa upp gummit och orsaka hål i kondomen.

I vårt stora sortiment hittar du Joan Ørting Nyd Mig Glidmedel och YES Oljebaserat glidmedel, som är ett ekologiskt glidmedel.


4) Blandade glidmedel

Det finns glidmedel som är blandningsprodukter med bl.a. silikon och vatten, som Hybrid glidmedel från System JO - silikonen gör att glidmedlet håller glideffekten länge och innehållet av vatten, gör den lätt att tvätta av igen. En annan blandningsprodukt är Durex Play Massage Glidmedel, som förutom att vara ett glidmedel också är en massageolja. Denna är baserad på både vatten och olja.


Ekologiska glidmedel

Vill du ha ett ekologiskt glidmedel tillverkas detta av både märket System JO och YES – som båda säljs här på Med24. Du kan få både ekologiska glidmedel, som vattenbaserade och oljebaserade.


Vad kan man använda som glidmedel?

Har du inte köpt glidmedel eller kanske har det tagit slut? Det är många som tror att man kan använda flera olika krämer och oljor som glidmedel. Men du bör hålla dig borta från detta eftersom inget kan ersätta en bra glidmedel.

Om det bara måste vara här och nu och du inte har något glidmedel kan du nedan hitta några förslag på alternativ till glidmedel som många redan har hemma.

Kokosolja som glidmedel

Kokosolja kan användas till många saker, till matlagning, på huden och i håret. Den kan också, om du verkligen inte har någon annan utväg, användas som glidmedel.

Kokosoljan måste först värmas upp, eftersom den är i fast form vid normal rumstemperatur. Det är dock inte att rekommendera att använda kokosolja som glidmedel, då det inte finns några studier i samband med kokosolja och glidmedel, så ingen vet säkert hur det påverkar slidans pH. Kokosolja ska inte användas med kondomer eftersom oljan kan lösa upp kondomen.

Mandelolja som glidmedel

Till ditt egna hemmagjorda glidmedel kan du även använda mandelolja. Vad gäller mandelolja, som glidmedel, gäller samma som med kokosolja. Den kan användas till många bra saker, bland annat som glidmedel. Men gör dig själv tjänsten och investera i ett riktigt glidmedel, då man verkligen kan märka stor skillnad i funktion och upplevelse.

Bör inte användas:

Kokosolja och mandelolja kan användas som glidmedel, även om det inte rekommenderas. Men det finns många andra saker som absolut inte får användas, t.ex:

  • Babyolja som glidmedel
  • Vaseline som glidmedel
  • Helosan som glidmedel
  • Matoljor som glidmedel (rapsolja, olivolja, solrosolja m.m.)
  • Diverse tvålar och krämer som glidmedel

Anal glidmedel

Som analt glidmedel kan det vara en riktigt bra idé att använda ett vattenbaserat glidmedel, då det rekommenderas att använda kondom vid analsex, för ett optimalt skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar. Vissa olje- och silikonbaserade glidmedel får inte användas med kondom, eftersom de kan lösa upp kondomen.


Använd glidmedel vid torrhet

Den vanligaste anledningen till att man använder glidmedel är på grund av torrhet i slidan. Detta kan upplevas i perioder – speciellt vid hormonella förändringar kring klimakteriet, graviditet och efter förlossning, men även under hela livet, beroende på kroppens reaktion på stimulering med mera.

För kvinnor som har problem med vaginal torrhet eller män och kvinnor som kan uppleva torrhet anal, kan samlag bli smärtsamt och obehagligt. Genom att använda glidmedel kan upplevelsen förbättras för både dig och din partner.

Vill du/ni ha mer njutning med färre besvär och obehag, prova då glidmedel. Du kan hitta många olika varianter på denna sida och även läsa om de olika typerna ovan!


Svamp, irritation och bakterier efter sex

Under sex - speciellt utan kondom - kan svamp uppstå och objudna gäster (bakterier) i slidan och penis. Det kan orsaka allt från klåda, rodnad, irritation, flytningar och luktstörningar som bör behandlas. Du kan hitta medicinsk utrustning för vaginalt obehag här!

Att förebygga är alltid bättre än att behandla. Så om du tenderar att uppleva de nämnda obehagen efter sex så rekommenderar vi att du letar efter ett glidmedel som motverkar bakterier. Austrailian Bodycare har bland annat tagit fram en gel med tea tree oil, som är dermatologiskt testad och som kan lindra torrhet och intima besvär (sveda och klåda).

Om man upplever irritation av friktion och torrhet kan det räcka med bara en vaginal gel (intim gel) eller vanligt glidmedel.


Köp glidmedel här!

På Med24 säljer vi olika typer av glidmedel, så du kan hitta just det som passar dig bäst. Oavsett om det är glidmedel för samlag, onani eller för användning av sexleksaker som du letar efter så kommer du definitivt att hitta ett här. Vi har regelbundna erbjudanden, så att du kan få ett billigt glidmedel som uppfyller precis dina behov.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.