Mineralsmink

Mineralsmink och make up - de vanligaste frågorna

Hur skiljer sig mineralsmink från andra makeup-produkter?

Först och främst är mineralsmink framställt av andra ingredienser och med andra metoder än "vanligt" smink. Mineralsmink hämtar sina färger och sitt innehåll från mineralernas värld och är utan tillsatta ämnen, parabener och andra fyllnadsämnen som kan irritera huden.

En av aspekterna som gör mineralsmink annorlunda, är hur mineraler agerar med ljus. Mineralerna har ett mycket speciellt sätt att reflektera ljus, vilket är mycket svårt att uppnå med icke-mineralsmink och det gör att mineralsmink får sin välkända ”soft focus" -effekt. Mineralsmink är också känt för sin långa hållbarhet. Eftersom det inte innehåller annat än mineraler, är de utan organiska element som försämras med tiden, de behöver inte tillsättas konserveringsmedel på samma sätt som "vanligt" smink. Detta har två effekter, det är mindre chans för reaktioner och irritation från konserveringsmedel och produkterna är också mer naturliga och har längre hållbarhet. Observera dock att makeup-produkter alltid ska bytas ut regelbundet eftersom det kommer i bakterier och föroreningar varje gång du använder dem. Men har du en oanvänd och oöppnad mineralsminkprodukt liggande i lådan, kommer den att hålla sig fräsch betydligt längre än vad motsvarande traditionella sminkprodukt gör.

Innehåller mineralsmink nanopartiklar?

Nanopartiklar är mycket små partiklar som förekommer i vanligt smink för att fylla ut "ojämnheter" i huden, vilket gör att huden ser slät och fin ut. Problemet med nanopartiklar är att de kan absorberas av kroppen eller komma in i lungorna och orsaka skada, något som kommit mer i fokus under den senaste tiden allt eftersom man har fått mera kunskap om de skadliga effekterna. Inget av de varumärken vi saluför hos med24.se innehåller nanopartiklar.

Vem kan använda mineralsmink?

Alla kan använda mineralsmink. Eftersom produkterna är renare och endast innehåller mineraler får färre användare allergiska reaktioner eller irritationer av mineralsmink än de skulle fått av traditionella makeup-produkter.

Hur använder man mineralsmink?

Mineralsmink används på exakt samma sätt som vanlig makeup, men det finns många som tycker att mineralsmink är lättare att använda än det traditionella alternativet. Eftersom mineralsmink inte har täckt sina färgelement med silikoner och parabener är det enklare att applicera och känns mindre kladdigt och fett än traditionellt smink. Det känns lättare, eftersom partiklarna är renare.

Är mineralsmink naturlig makeup?

Så länge du köper välrenommerade varumärken som är ärliga med sitt innehåll och sina ingredienser, är mineral-makeup naturlig makeup.

Är mineralsmink dyrt?

Mineralsmink är inte dyrare än annat kvalitetssmink. Däremot räcker mineralsmink längre eftersom det har färre tillsatser, är lättare att applicera och kan därför i praktiken bli billigare i längden att använda.
Och om du är medlem på med24.se, får du alltid få 10% bonus på ditt köp av Jane Iredale, som är ett av de mest internationellt kända mineralsminksmärkena.

Är det säkert att köpa mineralsmink?

Inte allt mineralsmink produceras lika. Eftersom "mineralsmink" har blivit mer och mer populärt, blir det fler och fler tillverkare och varumärken som hoppar på trenden. Och allt som innehåller mineraler, kan lagligt sett kallas mineralsmink. Det är bara det att många produkter som kallas mineralsmink, innehåller också mycket av det vi förknippar med vanligt smink och att de ursprungliga mineralsminksmärkena har varit kända för att inte innehålla det. Därför är det viktigt att titta på innehållsförteckningen för varje märke och se vad som faktiskt är äkta mineralsmink och vad som inte är det.
Det är också viktigt att komma ihåg att även om en produkt är märkt "naturlig" är det inte alla naturliga ingredienser som automatiskt är hälsosamma eller utan giftiga effekter på människor.
Hos oss på Med24.se säljer vi bara "äkta" mineralsmink, med godkända, säkra ingredienser och om du har några frågor eller vill veta mer om produkterna i vårt sortiment, är du välkommen att kontakta oss. 

Jane Iredale mineralsmink

Jane Iredale har utvecklats av just Jane Iredale därför att hon arbetade i underhållningsbranschen och saknade smink som inte skadade huden vid långvarig eller intensiv användning. Jane började skapa sina egen, naturliga makeup, som hon så småningom gav till vänner och andra inom teater och film. Så småningom blev den så populär att Jane Iredale började tillverka och sälja den kommersiellt och det har blivit ett uppskattat mineralsminksmärke över hela världen. Jane Iredale använder inga tillsättningsämnen i sina makeup-produkter, vilket gör Jane Iredale’s mineralsmink helt rent och verkligen ett mineralsmink som mineral-makeup är tänkt att vara.
Idun Minerals är ett svenskt mineralsminksmärke som har vårdande och skyddande egenskaper. Idun Minerals basprodukter innehåller enbart 100% rena mineraler. Det innebär att mineralerna renats från nickel, krom samt mikroorganismer. Basprodukterna innehåller inte talk, oljor, silikoner, parfymer, parabener eller konserveringsmedel. Alla ämnen som kan orsaka irritation, utslag eller allergiska reaktioner är borttagna. Produkterna är också fria från fukt och organiska element, vilket gör att produkterna har lång hållbarhet.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.