Skyddsutrustning

I den här kategorin har vi samlat produkter som kan användas som personlig skyddsutrustning. Produkterna är aktuella som skydd mot Covid-19 och som allmänt skydd mot virus, bakterier och andra sjukdomsalstrande partiklar. Hälsomyndighetens rekommendationer uppdateras kontinuerligt, men handsprit, munskydd, masker, ansiktsvisir, skyddsrockar och handskar tillhör den skyddsutrustning som kan vara relevant i varje given situation för att skydda sig själv och andra.

16 Produkt(er)

Vilka krav gäller för personlig skyddsutrustning?

Skyddsutrustning för personligt bruk ska vara CE-märkt, vilket är tillverkarens garanti för att produkten uppfyller kraven inom EU och i Sverige. För vissa produkter krävs det att produkten har genomgått ett faktiskt test från en auktoriserad, tredje part. Detta gäller t.ex. munskydd som beroende på typ ska ha testats med avseende på bakteriefiltreringsförmåga och stänkresistens. Krav på CE-märkning gäller också desinfektionsmedel som handsprit.

Brist på skyddsutrustning för privatpersoner och inom vården

Det har ibland varit brist på skyddsutrustning för både hälso- och sjukvårdspersonal samt privatpersoner. Produktionen av skyddsutrustning har helt enkelt varit lägre än efterfrågan. Detta har gällt både för handsprit, munskydd av både typ 1 och typ 2 samt särskilt FFp2- och FFp3-masker som varit svåra att få tag på. Produktionen har nu kommit ikapp och många produkter inom kategorin skyddsutrustning är nu allmänt tillgängliga. Vi uppmanar dig därför att inte hamstra skyddsutrustning utan enbart köpa för ett behov av t.ex. 3 månader - så att det säkerställs att det finns skyddsutrustning som räcker åt alla.

Skyddsutrustning är både för att skydda dig själv och andra

När myndigheterna rekommenderar användning av handsprit och när det i många länder krävs att använda ett munskydd är det både för att skydda sig själv men till stor del också för att skydda andra. Rekommendationerna i de enskilda länderna är ofta ett uttryck för den specifika infektionsrisken och därmed risken för infektion i landet eller området. Du bör därför alltid undersöka rekommendationerna för användning av skyddsutrustning i det område där du befinner dig.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.