Anis

Anis är en utsökt och kraftfull krydda som kan användas på många sätt för att piffa upp rätter eller göra ett gott te.

Vad kan man använda anis till? | Varifrån kommer anis?

4 Produkt(er)

Vad kan man använda anis till?

Anis är en populär krydda i många recept, men du bör alltid vara lite försiktig när du använder anis i din matlagning. Kryddan kan snabbt bli dominerande, och om du inte vill att hela rätten ska smaka anis så gå långsamt fram med doseringen.
I rätter med kål och andra grova grönsaker är anis perfekt, och det används ofta i det indiska och kinesiska köket i allmänhet.

Anis är också en utmärkt krydda att tillsätta i bröd, kakor eller söta desserter, eftersom lakritssmaken fungerar i både salta och söta rätter.

Många tycker om att använda anis i te, antingen genom att använda kryddan direkt i tefiltret eller i färdiga teblandningar som Heath & Heather Organic Super Seeds Ø. De aromatiska fröna ger en utsökt doft och smak till varma drycker, och anisolja kan användas i sötsaker som godis. Du kanske känner till de populära karamellerna "Kongen af Danmark", som har en distinkt lakritssmak från anis.

Anis är faktiskt smakämnet i flera olika starka likörer och snapsar. Du kan göra din egen anissnaps eller anislikör, men du kan också njuta av klassiska drycker som ouzo, pernod, absint och raki.


Varifrån kommer anis?

Det vi känner som anis är egentligen frön från en anisväxt, som ingår i familjen umbellifer. Anisplantan kommer ursprungligen från Turkiet och Egypten, men har använts i Europa i många år som krydda och medicinalväxt. Faktum är att hela växten kan användas för att smaksätta maträtter, men det är fröna som har den mest intensiva smaken och som vanligtvis skördas och används som krydda.

Anis finns både som hela anisfrön och i mald form och har en stark, aromatisk doft och en söt men stark smak som påminner om lakrits. Anis ska inte förväxlas med stjärnanis, även om de har ett gemensamt namn. Stjärnanis kommer från en helt annan växt och kryddan har ett annat utseende.


Köp anisfrö på Med24.se

På Med24.se vill vi säkerställa att de kryddor du använder i vardagen är av högsta kvalitet, så att du får de bästa smakerna när du använder anis till matlagning eller andra ändamål. Vi har flera ekologiska varianter av anisfrön, och om du letar efter anispulver eller mald anis kan du också hitta Natur-Drogeriets anispulver bland vårt urval.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.