Clearspring Mikawa Mirin söt risvinäger - 150 ml

Clearspring Mirin Mikawa - Söt risvinäger Med24.se
Se alla produkter från Clearspring
Varunummer: 3910

Clearspring Mirin Mikawa - Söt risvinäger

Vad är Mirin?

Denna japanska Mirin från Clearspring är en naturlig och ekologisk risvinäger som endast är framställd på ris, vatten och salt.

Mirin är en japansk krydda, mer specifikt en risvinäger, baserad på ångad glutinus och odlat ris samt alkoholen Shochu. Denna risvinäger kommer från Mikawa-regionen och anses vara den finaste risvinägern i Japan. Vinägern framställs av sött ris baserat på den traditionella metoden för koji-jäsning och en mild mognadsprocess under 9 månader för att uppnå exakt, rätt smak. Vinägern är både ekologisk, vegansk, kosher och det perfekta tillbehöret i ditt kök. Mirin kan vara ett alternativ till eller ersätta socker i dina rätter.

Användning:

Mirin är en söt vinäger som används i matlagning för att framhäva den naturliga smaken hos andra livsmedel. Den används ofta i både söta och salta såser i asiatisk mat för att få fram alla smakämnen. Mirin används ofta som kontrast till sojasås, och om du kombinerar de två uppnår du en harmonisk balans i dina maträtter.

Mirin kan användas i otaliga asiatiska - och särskilt japanska - rätter. Du hittar Mirin i många berömda rätter som ramen, ponzusås, japanskt, bräserat fläsk och naturligtvis den klassiska teriyaki-såsen.

Mirin framhäver smaken i andra livsmedel, men döljer till exempel smaken av skaldjur, vilket är praktiskt i rätter där du inte vill att havsmaken ska tränga igenom för mycket. Clearspring Mirin Makawi kan användas i många rätter och tillför ett helt unikt smakelement - om du använder denna vinäger kommer du att fånga de äkta smakerna i det asiatiska köket.

Innehåll: 150 ml

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi

693 kj /163 kcal

Fett

0,4 g

- varav mättade fettsyror

<0,1 g

Kolhydrater

39,4 g

- varav sockerarter

32,4 g

Fibrer

<0,5 g

Protein

0,5 g

Salt

0,125 g

Ingredienser:

Sött ris*, Vatten, Riskultur*

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
Vinäger Sushi
EU ekologimärket Soil Assosiation Vegan Friendly Vegan Reg trademark

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.