Digital termometer

Behöver du ta ditt barns kroppstemperatur? Det är alltid bra att ha en digital termometer till hands om ditt barn (eller andra familjemedlemmar) drabbas av feber, eventuell inflammation eller sjukdom. På Med24.se kan du köpa digitala termometrar från välkända varumärken som Beurer, Braun och ValMed.

Varför är kroppstemperaturen viktig? | Olika typer av digitalatermometrar | Kundernas favoriter

37 Produkt(er)

Håll ett öga på din kroppstemperatur

Om en familjemedlem lider av en sjukdom kan det vara bra att hålla ett öga på kroppstemperaturen. En digital termometer är bra att ha hemma. Med en digital termometer kan du snabbt och enkelt få en exakt inblick i ditt eller ditt barns tillstånd.

Varför är kroppstemperaturen viktig?
Kroppstemperaturen är viktig för att bedöma om en person lider av en infektion, ett virus eller en sjukdom. Det är särskilt viktigt att hålla öga på spädbarn och små barn, eftersom de är mindre toleranta mot avvikelser i kroppstemperaturen. Du bör alltid kontakta din barnläkare eller allmänläkare vid flera korrekta mätningar av en hög eller låg kroppstemperatur.

Normal kroppstemperatur är ca 37°C (plus eller minus 0,5°C). Observera att den normala kroppstemperaturen bland annat beror på var du mäter. Kroppstemperaturen varierar från 37,1ºC i ändtarmen till 36,6ºC i örat och 36,4ºC i munnen.

Det är ganska vanligt att kroppstemperaturen:

  • Är lägre på morgonen
  • Förhöjd kring ägglossning
  • Förhöjd efter fysisk aktivitet
  • Varierar från morgon till kväll
  • Varierar beroende på ålder och kön

Var uppmärksam på feber

Definitionen av feber ändras med åldern. Till exempel kan en vuxen "tolerera" högre kroppstemperaturer bättre än ett barn. När ett barn har feber, misstänkt inflammation i kroppen eller en kroppstemperatur under det normala bör en läkare alltid kontaktas.

Feber kan dämpas med receptfria smärtstillande medel. På Med24.se hittar du smärtstillande medel för både barn och vuxna. Det är dock först och främst viktigt att hitta orsaken till förändringen i kroppstemperaturen.

När har man feber?
Feber definieras som en temperatur över 38°C mätt rektalt - det är den mest tillförlitliga mätmetoden. Barn är mer benägna att få feber än vuxna. Vid förkylning är det mycket vanligt att kroppstemperaturen ligger runt 39-40°C under de första dagarna.

Hur ofta ska man ta tempen på någon med feber?
Vanligtvis mäts temperaturen en gång varannan timme. Om mätvärdet inte stämmer överens med personens tillstånd, är för lågt eller för högt, bör du upprepa mätningen 3 gånger med 15 minuters intervall. Om värdet är för högt eller lågt igen ska du kontakta din läkare.

Innan du gör din mätning
Vid mätning av kroppstemperatur ska personen och termometern förvaras i en stabil rumstemperatur i ungefär en halvtimme innan mätningen påbörjas. På så sätt kan du få bästa resultat.

Olika typer av digitaltermometrar

En digital termometer kan mäta kroppstemperaturen hos både vuxna och barn. De finns i olika versioner och typer som bland annat kan mäta temperatur:

  • I örat
  • Rektalt (i ändtarmen)
  • I munnen
  • I armhålan
  • På pannan (huden)

Rektal mätning rekommenderas alltid för spädbarn mellan 0-6 månader, eftersom denna mätmetod är den mest exakta och tillförlitliga för alla åldersgrupper. Om du mäter i till exempel armhålan och munnen blir mätningen mindre exakt.

Vi rekommenderar också att du alltid läser bruksanvisningen för varje produkt före användning. Där får du veta exakt hur du får ett tillförlitligt resultat.

De populäraste produkterna

Braun Thermoscan 7 örontermometer. Med ThermoScan 7 får du en infraröd digital örontermometer som kan användas för hela familjen. Termometern ger en säker och snabb temperaturmätning i samarbete med åldersprecisionsteknik som hjälper till att tolka resultatet. Braun Thermoscan har dessutom en minnesfunktion för upp till 9 mätningar!

Braun Thermoscan linsfilter. Detta är extra linsfilter/linsskydd för Braun Thermoscan termometer. Genom att använda ett nytt linsfilter för varje mätning kan du säkerställa optimal hygien.

Beurer FT 15 Digital Express Termometer. Denna termometer garanterar en snabb och bekväm temperaturmätning för spädbarn. Den kan användas rektalt, oralt och i armhålan med sin flexibla spets. Beurer FT 15 ger en exakt avläsning på bara 10 sekunder, är utformad utan glas och kvicksilver och är 100% vattentät.

ValMed Digital termometer med flexibel spets. ValMeds digitala termometer är enkel att använda, har en hög noggrannhet på 0,1°C, feberlarm från 37,8°C och stängs av automatiskt. Den kan användas i munnen, armhålan och rektalt och har minnesfunktion från tidigare mätningar.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.