Tatueringskräm

Med en bra tatueringskräm kan du vårda din tatuering för bästa resultat. Att vårda din tatuering med en tatueringskräm är viktigt för läkningsprocessen. Läs mer om tatueringskräm här!

6 Produkt(er)

Varför ska man använda tatueringskräm?

När du tatuerar dig är din hud extra känslig och behöver tid att läka innan du kan se det slutliga resultatet av din tatuering. När din hud läker kan det klia i området och ge en stickande känsla, precis som ett vanligt sår. Du kan dock påskynda läkningsprocessen och göra den så bekväm som möjligt genom att använda en kräm för din tatuering.

Om du applicerar en tatueringskräm på din tatuering kommer du inte bara att påskynda läkningsprocessen, du kommer också att minimera klåda och minska sprickbildning i huden.

Kan en tatuering bli för torr?

En tatuering kan bli för torr om den inte återfuktas med rätt mängd fukt. Om din tatuering inte återfuktas med en tatueringskräm kan torrheten leda till att sprickor bildas i huden och detta kan skapa ojämnheter i din tatuering. Att använda en tatueringskräm kan också minska klåda, för när du börjar klia på din tatuering kan det göra att läkningsprocessen tar längre tid eftersom du kan öppna såret igen. Detta kan leda till ett sämre slutresultat.


Hur man använder en tatueringskräm

Det kan vara viktigt för slutresultatet av din tatuering att du vårdar den med en tatueringskräm för att hålla huden återfuktad. Det rekommenderas att du använder tatueringskräm 2-3 gånger i veckan för att ge din hud den vård den behöver.

Applicera ett tunt lager tatueringskräm över din tatuering och låt den absorberas i huden innan du klär på dig. Du har applicerat rätt mängd tatueringskräm om du kan se igenom din tatuering och det inte finns någon vit hinna kvar efter att du har applicerat den.

Förutom att använda en kräm för din tatuering finns det också andra steg du bör följa för att få bästa resultat:

  • Låt din tatuering andas.
  • Undvik solljus på din tatuering eftersom det kan torka ut huden och få färgen att blekna.
  • Tvätta din tatuering två gånger om dagen.
  • Pilla eller skrapa inte på din tatuering.

En bra tatueringskräm är oumbärlig när du har gjort en tatuering. Många använder panthenolkräm för att ta hand om sina tatueringar, liksom den allmänt använda Tattoo Salva, som innehåller både panthenol och mandelolja.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.