Bodywash

Bodywash och showergels är utformade för att skonsamt rengöra och återfukta huden. Med olika formuleringar för varje hudtyp kan rätt showergel återfukta din hud och ge den en fräsch känsla. Läs mer om showergels här!

367 Produkt(er)

Vad är en showergel?

En showergel är en produkt som de flesta har i duschen för att rengöra kroppen från smuts. Den skummande tvålen rengör huden effektivt och lämnar huden med en behaglig doft om den är parfymerad. Men med en mängd olika märken och varianter på marknaden kan det vara svårt att hitta den bästa showergel för just din hudtyp.

Oavsett om du har torr, känslig eller normal hud finns det en showergel som passar perfekt för din hud.

Showergel är en flytande tvål som används för att rengöra kroppen i duschen. Den är speciellt utformad för att löddra upp ordentligt och avlägsna smuts, olja och svett från huden. Showergels finns i en mängd olika varianter, med olika dofter, ingredienser och funktioner.

De viktigaste fördelarna med en showergel:

  • Showergel avlägsnar effektivt smuts, olja och svett från huden.
  • Den skummande effekten hjälper till att fördela tvålen jämnt över huden.
  • Showergels innehåller fuktgivande ingredienser som hjälper till att hålla huden återfuktad.


Vilken showergel ska man välja?

När du ställs inför ett stort utbud av showergels kan det vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. Det viktigaste är att ta hänsyn till din hudtyp och eventuella särskilda behov som din hud kan ha. Här är några tips för att välja den perfekta showergelen:

  • Torr hud: Välj en showergel berikad med återfuktande ingredienser som sheasmör, glycerin eller aloe vera. Dessa ingredienser återfuktar huden och förhindrar att den torkar ut.
  • Känslig hud: Om din hud lätt blir irriterad ska du leta efter showergels som är särskilt framtagna för känslig hud. Dessa är formulerade med speciella skonsamma ingredienser som lugnar din känsliga hud.
  • Oren hud: Leta efter showergels som innehåller ingredienser som tea tree-olja eller salicylsyra, som kan hjälpa till att bekämpa bakterier och kontrollera överflödig oljeproduktion.
  • Normal hud: Om du har normal hud har du tur - de flesta produkter passar dig. Du kan experimentera med olika dofter och ingredienser, från uppfriskande citrus till den lugnande doften av lavendel.


Ska man använda showergel över hela kroppen?

Även om det kan vara smart och enkelt att använda samma showergel överallt, bör inte alla delar av kroppen behandlas på samma sätt. En vanlig missförstådd aspekt av kroppsvård är användningen av vanlig showergel i det intima området.

Det intima området är särskilt känsligt och kräver därför en skonsammare behandling. Vanlig showergel kan störa den naturliga pH-balansen i intimområdet, vilket kan leda till irritation, torrhet eller annat obehag. Det beror på att de flesta showergels är utformade för att rengöra huden på kroppen, som har ett annat pH-värde och tolerans för vissa ingredienser än huden i intimområdet.

För dem som känner behov av att rengöra intimområdet mer grundligt än vad vanligt vatten erbjuder, rekommenderas att använda intimtvål istället.

I likhet med intimområdet kräver ansiktet särskild uppmärksamhet när det gäller rengöring. Ansiktshuden är tunnare och mer utsatt för dagliga påfrestningar som solljus, föroreningar och temperaturförändringar, vilket gör den mer sårbar.

Att använda vanlig showergel i ansiktet kan därför vara för hårt för huden och kan lätt irritera känslig hud, ta bort naturliga oljor och störa hudens pH-balans.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.