Jaderullar & Gua Sha

I århundraden har kinesiska kvinnor använt jaderullen och Gua Sha som verktyg för att få en vacker hud. Under de senaste åren har de båda produkterna äntligen hittat till den skandinaviska marknaden. Utforska alla jaderullar och Gua Sha-stenar här!

Vad är en jaderulle och Gua Sha? | Hur används stenarna? | Triggerpunktsmassage

20 Produkt(er)

Vad är en jaderulle och Gua Sha?

Både jaderullar och Gua Sha är tillverkade av 100% naturlig jadesten. Jade är ett smyckestennamn för två olika mineraler, jadeit och nefrit. Jadeit bryts i Burma, Tibet, Mexiko och Japan, medan nefrit finns i Kina, Taiwan och Nya Zeeland. Läs mer om dessa två hudvårds-musthaves här!

Jaderullar

Du har kanske sett jaderullen i ditt Instagram-flöde de senaste åren, och det av goda skäl! Den vackra facerollern, som är tillverkad av naturlig jadesten, kan användas på både hals och ansikte. Produkten har två rullar i olika storlekar, var och en lämplig för olika delar av ansiktet. När du använder rullen stärker du mikrocirkulationen i huden och därmed cellvävnaden.
Tack vare rollerns åtstramande effekt ser din hud fastare ut och får en vacker lyster. Ansiktsrullen stärker dina muskler, minskar rynkor och svullnader och förbättrar hudens elasticitet. Ge dig själv en behaglig ansiktsmassage med en av våra populära rullar och upplev alla dess fantastiska egenskaper. Prova vår populära jaderulle i äkta rosenkvarts eller vår vackra vita jaderulle. Vi har något för alla behov!

Gua Sha

Gua Sha-stenen används vid den traditionella Gua Sha-massagen. Du kan använda stenen på både ansikte och kropp som ett verktyg för bindvävsmassage. Den 100% naturliga jadestenen lindrar smärta samtidigt som den ökar blodcirkulationen. Men stenen har många andra fantastiska egenskaper. Vid upprepad användning av stenen kan du uppnå en detox av huden eftersom den minskar uppbyggnaden av avfallsprodukter och stramar upp huden. Du kommer att uppleva mindre muskelspänningar över hela kroppen och en övergripande känsla av välbefinnande. Stenen är också idealisk för celluliter på armar, lår och rumpa. 

Gua Sha-stenen finns i flera olika former och varianter. Prova den naturliga rosenkvarts Gua Sha-stenen för massage eller den skedformade versionen - perfekt för triggerpunktsmassage!


Hur används jaderullen?

Du kan använda jaderullen på både hals och ansikte efter behov. Rulla på de önskade områdena i mellan 5 och 10 minuter. Du kan använda den både morgon och kväll, och det är viktigt att du applicerar ansiktsolja, kräm eller ditt favoritserum i ansiktet innan du börjar rulla. Hitta alla våra hudvårdsprodukter här.

Hur används Gua Sha stenen?

För att uppnå full effekt av Gua Sha-stenen är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Håll den platt mot huden och använd inte stenens sidor. Håll stenen med medelhårt till hårt tryck för att ge dig den massage du behöver. Återfukta huden och applicera sedan en ansiktsolja och massera in den väl i huden. Massera de utvalda områdena med din Gua Sha-sten och upplev känslan av välbefinnande. Upprepa massagen ca 5 gånger för varje område. Om du får små blåmärken under en Gua Sha-kroppsmassage är det en helt naturlig reaktion. Blåmärkena beror på att stillastående blod och blockeringar i vävnaden under huden frigörs. Blåmärkena försvinner också snabbt. Se den vackra F-formade Gua Sha här!


Massage av triggerpunkter

Våra Gua Sha-stenar är perfekta för triggerpunktsmassage. Triggerpunkter är sammandragna muskelfibrer som bildar känsliga och smärtsamma punkter i kroppen. Eftersom fibrerna är spända förkortas muskeln och rörligheten begränsas. Du kanske känner igen stelhet i nacken eller extra ömhet i axlar och rygg. Denna stelhet och smärta kan orsakas av många olika saker. Några av de vanligaste är långvarig överbelastning i form av datorarbete eller träning, ångest/stress och skador direkt på muskeln genom en eventuell muskelsträckning. Triggerpunkter finns på många olika ställen på kroppen och kan lindras genom kroppsmassage med våra Gua Sha-stenar, som finns i både en skedform och en vacker U-form.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.