Fet kräm

Lider du av mycket torr hud eller hud som tenderar att spricka? Då kan en fet kräm ge den vård och näring som din hud behöver.

Vad är en fet kräm? | Varför får man torr hud? | Kan en fet kräm innehålla vatten?

58 Produkt(er)

Vad är fet kräm?

En fet kräm är en kräm med hög fetthalt. De vanligaste feta krämerna har vanligtvis en fetthalt på 70%. Dessa fet krämer kan fungera som en daglig kroppsvårdsprodukt om du har mycket torr hud. Du kan också få fetkrämer som har en fetthalt på upp till 100%. Dessa krämer fungerar mer som barriärkrämer och lägger ett skyddande lager på huden istället för att tränga in i den.

Vad är en fet kräm bra för?

En bra fetkräm kan hjälpa till med flera saker. Men ett av de problem som den är bäst på är om du har mycket torr hud. En fet kräm är extremt närande för torr och skadad hud, och kan därför hjälpa dig på vägen mot en mer balanserad hud.


Torr hud

Många människor har problem med torr hud, så om du själv lider av det är du långt ifrån ensam. Det är mycket vanligt att få torr hud på benen, händerna och andra delar av kroppen. Kanske lider du inte av torr hud året runt, eftersom det lätt kan komma och gå, särskilt under vintermånaderna när huden är särskilt utsatt för kyla.

Det finns många olika anledningar till att man kan uppleva torr hud på kroppen. Till exempel:

  • Om du tvättar händerna ofta. Tvål och vatten kan ha en uttorkande effekt på huden.
  • Huden tenderar att bli torrare med åldern, eftersom både vatten- och fettinnehållet i huden minskar med åren.
  • Om du inte får i dig tillräckligt med vätska/vatten.
  • Sjukdomar som t.ex. ämnesomsättningssjukdomar kan också påverka huden genom att göra den torrare.
  • Om du befinner dig på en plats med mycket kall och torr luft.
  • Frekvent användning av rengöringsmedel och kemikalier eftersom de kan ha en uttorkande effekt på huden.
  • Långa varma bad, eftersom det varma vattnet har en uttorkande effekt på huden.

Kan en fet kräm innehålla vatten?

Svaret är ja. Din fet kräm får gärna innehålla vatten, eftersom det bidrar till att krämen absorberas av huden. Det har dock talats mycket om att vattnet i krämen kan frysa till is på huden om du går ut i kallt väder. Men under normala vinterförhållanden är det inga problem att använda fetkrämer för att ta hand om din hud och ge din kropp optimal vård. Vi rekommenderar dock att du applicerar din fetkräm 30 min. innan du ger dig ut i kylan. På så sätt har fetkrämen trängt in i huden och eventuellt överflödigt vatten har avdunstat.

Behöver du en coldcream eller barriärkräm?

Om du bor någonstans där det är extra kallt eller om du ska åka på skidsemester och behöver återfukta huden när du är ute i kylan, då kan en coldcream, barrierkräm eller vattenfri kräm, som vissa kallar det, vara perfekt.

En coldcream innehåller inte vatten och fungerar därför som en barriär på huden för att skydda den mot kyla. Krämerna har en konsistens som liknar vaselin och fungerar därför inte som din vanliga dagliga hudvård. En coldcream fungerar endast som en kräm för att skydda din hud från de kalla, frysande temperaturerna.


Kundernas favorit fet krämer

Flera varumärken gör bra fet krämer, och det kanske kan vara svårt att veta vilken fet kräm man ska välja. Här är de 3 som är våra kunders favoriter just nu.

Locobase fet kräm

De flesta tänker direkt på fetkrämer när de hör namnet Locobase, som är kända för sina fet krämer, och det är förståeligt. Deras fet krämer har vanligtvis en fetthalt på cirka 60-70%, vilket gör dem utmärkta för torr och skadad hud.

Ceridal fet kräm

Ceridal tillverkar en riktigt bra fet kräm med en fetthalt på 100%. Denna fettkräm är utmärkt att använda som en barriärkräm eller kallkräm eftersom den inte innehåller något vatten. Det innebär att den bildar en film på huden och skyddar den mot väder och vind. Ceridal fet kräm är bra för utomhusaktiviteter där det är extra kallt.

Danatekt fet kräm

Danatekt är ett annat märke som gör en bra fet kräm. Deras fet kräm har en fetthalt på 70%, så även om det är en fet kräm så tränger den ändå in bra i huden. Danatekt fet kräm är bra om du har mycket torr och fjällande hud, och den är helt parfymfri.


Köp en billig fet kräm här

På Med24 har vi många olika märken, som alla gör bra fetkrämer. Vilken fetkräm som är bäst för dig beror på vad du behöver den till. Det kan nämligen vara stor skillnad på olika fetkrämer beroende på hur hög fetthalten är.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.