Rengöringsolja

Rengöringsolja är en effektiv metod för att ta bort smink och orenheter från huden eftersom den tränger djupt in i porerna och löser bort smuts utan att torka ut huden. Läs mer om rengöringsolja här!

24 Produkt(er)

Rengöringsolja - en djupgående rengöring av huden

Rengöringsolja har för många blivit en oumbärlig del av den dagliga hudvårdsrutinen. Ursprungligen kommer denna metod från Östasien, där rengöringsolja har använts i århundraden för att uppnå en ren och vacker hud. Men vad gör rengöringsolja annorlunda jämfört med andra rengöringsprodukter? Läs med och ta reda på varför så många föredrar att använda en cleansing oil.Vad är Cleansing Oil?

En rengöringsolja är en typ av hudvårdsprodukt specifikt designad för att ta bort smink, smuts och överflödig olja från hudens yta. Den skiljer sig från vanliga rengöringsprodukter genom sin oljeformula, som effektivt kan lösa upp och ta bort även den mest envisa makeup samt skräp och smuts i porerna utan att torka ut huden.

Oljans popularitet härstammar från östasien, särskilt länder som Japan och Sydkorea, där rengöringsolja har varit en integrerad del av skönhetsrutiner i många år. Filosofin bakom en rengöringsolja baseras på principen om att "olja löser upp olja". Det betyder att rengöringsolja är särskilt effektiv för att ta bort sebum, solskydd, smink och andra olje-baserade produkter från huden.

Fördelen med att använda rengöringsolja är att den inte bara rengör huden utan även lämnar den mjuk, återfuktad och välnärd. Många rengöringsoljor innehåller också vitaminer och antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot yttre påverkan.

Fördelar med att använda rengöringsolja:

 • Rengöringsolja löser effektivt upp makeup, smuts och överflödig olja, vilket ger en djupgående rengöring av huden.
 • I motsats till vissa rengöringsprodukter som kan torka ut huden, hjälper rengöringsoljan till att bibehålla hudens naturliga fuktbalans.
 • Rengöringsolja kan anpassas till olika hudtyper, från torr till fet, och säkerställer en skonsam rengöring.
 • Många rengöringsoljor är berikade med vitaminer och antioxidanter som kan hjälpa till att skydda huden mot yttre påverkan.
 • Vid regelbunden användning kan rengöringsolja hjälpa till att minska tilltäppta porer och förebygga utbrott av orenheter.


Så här använder du rengöringsolja

Att använda en rengöringsolja är en enkelt, men det är viktigt att följa några grundläggande steg för att säkerställa de bästa resultaten:

 • Börja med torra händer och torrt ansikte. Detta säkerställer att oljan kan arbeta effektivt på huden utan att spädas ut.
 • Ta en lämplig mängd rengöringsolja i handflatan och värm upp den genom att gnugga händerna mot varandra.
 • Applicera oljan i ansiktet och massera försiktigt i cirkulära rörelser. Detta hjälper till att lossa smink, smuts och överflödig olja.
 • När du har masserat runt den, fukta händerna med lite vatten och fortsätt massagen. Oljan kommer att emulgera och bli mjölkvit. Skölj sedan noggrant med ljummet vatten.
 • Efter rengöring med rengöringsolja kan du fortsätta med din vanliga hudvårdsrutin, så som ansiktsvatten, serum och fuktkräm.

OBS! Vissa rengöringsoljor ska skummas upp med vatten från början. Du kan alltid läsa den helt rätta metoden för den aktuella produkten på dess förpackning.De mest populära rengöringsoljorna

Det finns otroligt många rengöringsprodukter så det kan ibland vara svårt att välja. Här är 4 av de mest populära rengöringsoljorna här på sidan:

 • Beauty of Joseon Ginseng Cleansing Oil - Denna rengöringsolja hjälper till att ta bort smink och orenheter samtidigt som den är berikad med ginseng, som är känd för sina uppfriskande egenskaper.
 • Pudderdåserne Alt i en Renseolie - Ett danskt märke som erbjuder en mångsidig rengöringsolja som både rengör och återfuktar. Perfekt för dem som vill ha en snabb och effektiv rengöring.
 • Manyo Pure Cleansing Oil - En rengöringsolja som är känd för sin förmåga att djuprengöra porerna och samtidigt lämna huden återfuktad. Den innehåller naturliga ingredienser som är skonsamma mot huden.
 • SARDkopenhagen Micellar Cleansing Oil - En mild rengöringsolja som kombinerar fördelarna med rengöringsolja och micellärt vatten. Den är idealisk för känslig hud och tar effektivt bort orenheter.
 • Nuxe Very Rose Delicate Cleansing Oil - En lyxig rengöringsolja berikad med rosenextrakt som inte bara rengör utan också skämmer bort huden med en vacker doft. Den är särskilt lämplig för känslig hud.
Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.