Rengöringsbalm

En cleansing balm är en fast men smältande rengöringsformula som effektivt avlägsnar makeup och orenheter samtidigt som den återfuktar och vårdar huden. Läs mer om rengöringsbalm här!

22 Produkt(er)

Cleansing Balm - ger ren och strålande hud

I jakten på den perfekta hudvårdsrutinen är det viktigt att hitta bra rengöringsprodukter som inte bara rengör huden, utan också vårdar och skyddar den. Bland dessa har cleansing balm blivit mycket populär. Denna unika typ av rengöring är ett måste om du vill rengöra huden på djupet eller behöver en effektiv rengöring för att ta bort smink.

Cleansing balm är känt för sin förmåga att effektivt avlägsna makeup, smuts och överflödig olja samtidigt som huden blir mjuk och återfuktad. Den balmliknande konsistensen löses lätt upp på huden och ger en lyxig och vårdande upplevelse. I stället för att ta bort hudens naturliga oljor verkar en cleansing balm rengörande och återfuktande, vilket gör det till ett perfekt val för alla hudtyper.Vad är en Cleansing Balm?

Cleansing balm är en speciell typ av ansiktsrengöring som kombinerar effektiviteten hos en oljebaserad sminkborttagare, samtidigt som den är mer närande än många andra rengöringsmedel. Den har en fast, balmliknande konsistens vid rumstemperatur, men smälter till en oljig konsistens när den masseras in i huden.

De typiska ingredienserna i en cleansing balm är naturliga oljor, vaxer och ofta lugnande extrakt, som tillsammans ger en rik och lyxig känsla. Denna kombination gör att produkten inte bara rengör, utan också lämnar huden mjuk och återfuktad.

Till skillnad från skummande rengöringsprodukter, som kan göra att huden känns stram och torr, arbetar en cleansing balm för att bibehålla hudens naturliga fuktbalans. Den passar alla hudtyper, men är särskilt bra för personer med torr eller känslig hud eftersom den ger en skonsam men effektiv rengöring.Fördelar med att använda en cleansing balm

En cleansing balm är inte bara en effektiv rengöringsprodukt, utan har också en rad fördelar som kan göra den till en viktig del av din hudvårdsrutin:

 • En cleansing balm kan lösa upp även den mest envisa make-up och solskyddsmedel samtidigt som huden blir ren och fräsch.
 • Tack vare ingredienser som naturliga oljor och extrakt återfuktar och vårdar en cleansing balm huden.
 • Med sin milda formula är en cleansing balm perfekt för känslig hud eftersom den rengör utan att irritera eller torka ut.
 • Den silkeslena konsistensen och den ofta lugnande doften gör det till en lyxig och avkopplande upplevelse att använda en cleansing balm.


Hur man använder en cleansing balm

Att använda en cleansing balm på rätt sätt kan göra stor skillnad i din hudvårdsrutin. Här är en steg-för-steg-guide om hur du får ut mesta möjliga av din cleansing balm:

 • Applicera en lagom mängd cleansing balm direkt på torr eller lätt fuktad hud. Vissa cleansing balms kräver inte att du först återfuktar ansiktet.
 • Använd fingertopparna för att försiktigt massera in balmen i huden med cirkulära rörelser. Fokusera på områden med smink och orenheter.
 • Cleansing balm är ofta tillräckligt skonsamma för att ta bort ögonmakeup. Slut ögonen och massera försiktigt för att lösa upp mascara och eyeliner.
 • När du har masserat in cleansing balmen, tillsätt lite vatten i händerna och fortsätt att massera ansiktet. Balmen kommer att emulgera och få en mjölkig konsistens.
 • Skölj noggrant med ljummet vatten. Se till att ta bort alla spår av balmen från huden.
 • Använd en mjuk, ren trasa eller handduk för att torka ansiktet.
 • Efter rengöringen fortsätter du med din vanliga hudvårdsrutin, som kan innehålla ansiktsvatten, serum och fuktkräm.

Genom att följa dessa steg säkerställer du att din cleansing balm effektivt rengör och vårdar din hud, samtidigt som den ger en bekväm och lyxig upplevelse.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.