Ansiktsskrubb

En ansiktsskrubb exfolierar huden genom att avlägsna döda hudceller, vilket kan bidra till att förbättra hudens struktur och ton. Läs mer om ansiktsskrubb här!

62 Produkt(er)

Ge din hud nytt liv med en ansiktsskrubb

Rund bild - Kvinna masserar in ansiktsskrubb i huden

En ansiktsskrubb är en viktig del av alla hudvårdsrutiner och hjälper till att hålla huden glödande och frisk.

En ansiktsskrubb är en exfolierande behandling som är utformad för att försiktigt avlägsna döda hudceller från hudytan. Denna process hjälper till att rensa porer, förfina hudens struktur och förbättra den allmänna hudtonen.

Exfoliering med en ansiktsskrubb spelar en viktig roll för att bibehålla hudens ungdomlighet och lyster. Med regelbunden användning kan den hjälpa till att förebygga tilltäppta porer som ofta leder till blemmor eller akne. Genom att avlägsna döda hudceller förbättras dessutom hudens förmåga att absorbera andra hudvårdsprodukter, vilket gör din dagliga hudvårdsrutin mer effektiv.

Ansiktsskrubb finns i olika former, från grovkorniga skrubbkrämer till finare exfolierande rengöringsprodukter. Valet av skrubb beror ofta på din hudtyp och vilken typ av konsistens av ansiktsskrubb du gillar.Typer av ansiktsskrubb och peeling

När det gäller exfoliering av ansiktet kan det delas in i två grupper: fysisk exfoliering och kemisk exfoliering. Båda typerna syftar till att exfoliera huden, men de gör det på olika sätt och kan ha olika fördelar beroende på din hudtyp och dina behov.

Fysisk peeling:

Fysisk exfoliering, även känd som mekanisk exfoliering och det vi kallar ansiktsskrubb, innebär att man använder små partiklar eller korn som fysiskt avlägsnar döda hudceller när de masseras över huden. Dessa ansiktsskrubbar kan innehålla naturliga exfolieringsmedel som socker, salt, korn eller mikropärlor och ska sköljas av efter exfolieringen.

Fysisk peeling är särskilt effektivt för att förbättra hudens struktur och avlägsna ytliga döda hudceller. Den passar bäst för personer med normal till fet hud, men bör användas med försiktighet på känslig eller irriterad hud för att undvika överexfoliering.

Kemisk peeling:

Vid kemisk peeling används kemiska exfolieringsmedel som alfahydroxisyror (AHA) eller betahydroxisyror (BHA) för att lossa bindningarna mellan döda hudceller så att de lätt kan avlägsnas. Dessa ingredienser verkar på en djupare nivå än fysiska ansiktsskrubbningar och är ofta mer skonsamma mot huden.

AHA, som glykolsyra och mjölksyra, är vattenlösliga och effektiva för torr och solskadad hud. BHA som salicylsyra är oljelösliga, vilket gör dem idealiska för fet eller aknebenägen hud.

Kemisk peeling är också ett bra val för personer med känslig hud eller de som vill ha en mer djupgående exfoliering. Precis som fysisk peeling behöver kemisk peeling vanligtvis sköljas av igen.Fördelar med att använda en ansiktsskrubb

Ansiktsskrubb har en rad fördelar som kan revolutionera din hudvårdsrutin:

  • Förbättrad hudstruktur och hudton: Regelbunden användning av en ansiktsskrubb hjälper till att jämna ut hudstrukturen, vilket ger en jämnare och slätare hudton. Genom att avlägsna döda hudceller får huden en fräsch och vitaliserad lyster.
  • Förebygger tilltäppta porer: Exfoliering med en ansiktsskrubb är viktigt för att hålla porerna fria från smuts, olja och döda hudceller, vilket minskar risken för utbrott och akne.
  • Förbättrad absorption av andra hudvårdsprodukter: Efter en grundlig exfoliering är huden mer mottaglig för andra hudvårdsprodukter. Det innebär att fuktkrämer, serum och behandlingar kan tränga in djupare och verka mer effektivt.


Hur man använder en ansiktsskrubb

För att uppnå bästa resultat med en ansiktsskrubb är det viktigt att följa en korrekt appliceringsprocedur:

  • Det rekommenderas ofta att använda en ansiktsskrubb på kvällen, eftersom huden kan vara mer mottaglig för vård och förnyelse under natten.
  • Börja med att rengöra huden noggrant för att avlägsna smink och ytlig smuts.
  • Ta en liten mängd ansiktsskrubb och applicera den på fuktig hud. Massera försiktigt med cirkulära rörelser, särskilt på områden där döda hudceller lätt ansamlas, t.ex. näsa och panna. Var försiktig runt det känsliga ögonområdet.
  • Skölj ansiktet noggrant med ljummet vatten för att avlägsna alla produktrester.
  • Efter exfolieringen applicerar du ditt serum och din ansiktskräm för att återfukta och skydda huden.
  • Använd en ansiktsskrubb 1-2 gånger i veckan, beroende på din hudtyp och dina behov. Överexfoliering kan irritera huden, så det är viktigt att hitta rätt balans.

Det kan variera från ansiktsskrubb till ansiktsskrubb om den behöver sitta en stund innan du tvättar av den och hur ofta den ska användas. Därför är det alltid viktigt att följa instruktionerna på produkten för att få ut så mycket som möjligt av den.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.