Ansiktsmasker

Rengör din hud på djupet eller ge den en fuktboost med en läcker ansiktsmask. I det stora utbudet hittar du både ansiktsmasker mot pormaskar, naturliga ansiktsmasker och mycket mer. Oavsett om du vill ha en peeling, fuktmask eller skrubbmask så hittar du den rätta här!

Allt om ansiktsmasker | Oren hud & pormaskar | Ansiktsmasker för män | Antiage ansiktsmasker | Naturliga ansiktsmasker

209 Produkt(er)

Varför använda en ansiktsmask?

Använder du redan serum, krämer och en bra ansiktsrengöring är en ansiktsmask en naturlig förlängning av dina redan effektiva hudvårdsrutiner. Det finns många olika masker med olika syften, men oftast används ansiktsmaskerna för att återfukta eller rengöra på djupet. Med en ansiktsmask mot till exempel oren hud eller pormaskar kan du komplettera dina redan riktade insatser för en ren och strålande hud. Här kan en djup-peeling av huden rengöra på djupet, precis som en återfuktande mask över natten kan mjuka upp din torra och strama hud.

Hur fungerar ansiktsmasken bäst?

En ansiktsmask ska alltid användas på ren hud så att den kan fungera optimalt. Rengör därför din hud fri från smink och smuts, och följ instruktionerna för ansiktsmasken. Vissa kan användas på våt hud, andra ska användas på torr hud medan några ska användas över natten. 

Det viktigaste är att du läser på produkten så att du använder den på rätt sätt. Låter du t.ex. en mask med kemisk peeling sitta på längre än rekommenderat kan du skada din hud, precis som felaktig användning av en fuktmask kan resultera i sämre resultat.


Ansiktsmask mot pormaskar och oren hud

Även om finnar kan ha många olika orsaker, kan en bra hudvårdsrutin hjälpa till att förebygga och behandla akne och oren hud. Detsamma gäller pormaskar som kan vara svåra att bli av med.

Ansiktsmask för pormaskar

Som tur är kan man med exfoliering av huden uppnå bra resultat. Speciellt för pormaskar kan du använda olika black masks eller pore strips, som kan hjälpa till att ta bort smuts och olja från porerna. Dessa ansiktsmasker är också kända som peel-off masker och de används på mindre områden som näsa, kinder och haka där många har pormaskar. Använder du en svart ansiktsmask mot pormaskar kan du se pormaskarna på masken efter att du har dragit av den, vilket är tillfredsställande för många.

Våra mest populära peel-off masker för pormaskar är:

 • Jorgobé The Original Black Peel Off Mask
 • AHAVA Single Use Dunaliella Peel Off Mask
 • Formula 10.0.6 Down to the Pore - Pore Strips

Ansiktsmask för oren hud

Om du generellt har problem med finnar samt fet och oren hud kommer en ansiktsmask att vara ett effektivt inslag i din hudvårdsrutin. Det finns olika typer av masker för din hudtyp. Vissa använder så kallad mekanisk peeling, där masken med små korn rengör eller skrubbar din hud fri från smuts.

Andra använder kemisk peeling, där syra, vitaminer och liknande rengör huden på djupet utan att du behöver gnugga eller skrubba ansiktet. Båda typerna av masker kan låta hårda och tuffa för huden, men ansiktsmaskerna är gjorda för just ansiktets hud, så ingredienser och koncentrationer är formulerade exakt för detta område av kroppen.

Vilka ingredienser är bra mot oren hud?

Om du vill hitta den perfekta ansiktsmasken för oren hud kan du ta en närmare titt på huvudingredienserna i ansiktsmaskerna. På så sätt kan du lättare hitta masken som kan lindra och hjälpa din hud. Aktiva och effektiva ingredienser är avgörande för om en ansiktsmask effektivt kan lindra ditt problem med oren hud. Håll utkik efter ingredienser som:

 • Salicylsyra/BHA: Hjälper till att minska porer, ta bort orenheter, fett och smuts
 • Fruktsyra/AHA: Hjälper till att reducera orenheter och porer
 • Lera: Hjälper till att reducera talg och orenheter
 • Niacinamid: Skyddar och stärker hudbarriären

Det finns många fler effektiva ingredienser än dessa, men ovanstående kan vara en bra utgångspunkt i jakten på den bästa ansiktsmasken. Det finns även ansiktsmasker med en mängd vitaminer, som var och en vårdar din hud på sitt sätt. Bland de populära ansiktsmaskerna för oren hud hittar du lermasker kända för sina antiinflammatoriska och lugnande egenskaper.

Bästa ansiktsmasken för oren hud

Den bästa ansiktsmasken för oren hud varierar från person till person. Alla reagerar inte likadant på en produkt, och därför kan resultatet och effekten av en ansiktsmask variera. Dessutom har hormoner, kön, ålder och allmän livsstil också stor inverkan på fet hud och orenheter i ansiktet. De mest populära ansiktsmaskerna för oren hud på Med24.se är:

 • Ecooking Lermaske
 • RazSpa Cleansing Mask
 • Vichy Normaderm 3in1
 • Dermalogica Sebum Clearing Masque

Ansiktsmasker för män

Män behöver också vårda och sköta om sin hud. Som man kan du använda samma ansiktsmasker som kvinnor, men vill du ha en produkt som doftar mer maskulint kan du även hitta ansiktsmasker speciellt för män.Antiage ansiktsmask

Många tror felaktigt att anti-aging hudvård endast kan användas när de fina linjerna och de första rynkorna har dykt upp i ansiktet. Rynkor och linjer är en naturlig del av livet, som är oundvikliga utan kosmetiska ingrepp med faktum är att du kan använda anti-aging hudvård redan i 20-årsåldern, där du kan arbeta med att förebygga eller fördröja ansiktets åldrande. 

En uppstramande ansiktsmask är en del av en effektiv anti-aging hudvård. I dessa ansiktsmasker förekommer ofta vitamin A eller retinol som ökar återhämtningen av förlorad kollagenfiberstruktur. Squalan, hyaluronsyra och kollagen förekommer också ofta i anti-aging-masker. Fuktmasker också är bra för att ge spänst och liv åt huden.

Bland de bästa anti-aging ansiktsmaskerna hittar du:

 • Beauté Pacifique Fuktmask
 • Ecooking Fuktmask
 • Evolve Bio-Retinol Gold Mask
 • Mádara Brightening AHA Peel Mask

Naturliga ansiktsmasker

Vill du ha en så naturlig produkt som möjligt? Hos Med24.se hittar du massor av naturliga ansiktsmasker som är baserade på naturens egna ingredienser. Ansiktsmask med kaffe, ansiktsmask med avokado eller en ansiktsmask med kokosolja är populära masker och ingredienser. Du kan också experimentera med DIY-ansiktsmasker som du enkelt kan göra hemma. 
Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.