Unique Rosmarinolja - 10 ml

Unique Rosmarinolja
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3386

Unique - Rosmarinolja är en 100% ren eterisk olja - rosmarin officinalis

Namnet kommer från det latinska "rosmerinus" som betyder "dagg i havet". Örten växer vilt i Medelhavsområdet som små buskar, ofta nära kusten, där den blir till en flerårig, stor, vintergrön buske. I Danmark känner vi mest till den som en ettårig krydd- eller krukväxt. 100 kg rosmarinkvistar ger genom ångdestillation ca 1,2 kg olja. Oljan är färglös eller gulaktig, den har en aromatisk, lätt kamfer-eukalyptusaktig, varm och stickande doft.

Plantans historia går tillbaka till de gamla egyptierna. I de gamla grekernas och romarnas religiösa ceremonier och begravningar hade den en hedervärd status som symbol för kärlek och död. Rosmarin är känd för sina stimulerande egenskaper.

Extern användning: Ett rosmarinoljebad verkar reglerande på kropp och själ. Det verkar stimulerande och hjälper mot allmän trötthet och värkande muskler och leder. Ett rosmarinbad är bäst tidigt på dagen för att undvika sömnproblem. I dusch fungerar det också stimulerande på huden, speciellt på overksam eller fet hud och hår.

I massageoljor är den effektiv mot ömma muskler. 2 droppar citron, 1 droppe rosmarin, 1 droppe enbär och 15 ml basolja ger en stimulerande massageolja som fungerar verkande när du är trött och utmattad.

Varning: Använd inte olja under graviditet, amning, högt blodtryck och sömnlöshet.

Ingredienser:

Rosmarinolja (Einecs 283-291-9)

Allergener:

Limonen

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.