Unique - Pepparmintolja - 10 ml

1
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3384
Unique - Pepparmintolja är en 100% ren eterisk olja - Mentha Piperita
Oljan utvinns ur pepparmintplantan som växer upp till 1 meter hög. Doften är en stark, genomträngande, kamfer-/mintdoft. Växten förekommer i dag i de flesta delar av världen.
Den används vid behandling av dålig andedräkt och akne. Oljan fungerar matsmältningsfrämjande och minskar uppsvälldhet. På sommaren kan oljan med fördel användas för insektsbekämpning i en doftlampa utomhus.
Blandar sig väl med rosmarin, lavendel, citron, eukalyptus och andra mintoljor. Innehåller mentol (29-48%), menton (20-31%), menthylazetat, Mentofuran, limonen, pulegon, cineol, etc. Giftfri men irriterande i stora mängder. Allergisk reaktion kan uppstå. Används med måtta.
För barn är krusmynta att föredra, eftersom den är mer mild än pepparmint och grönmynta. Bör inte användas av gravida kvinnor eftersom den verkar menstruationfrämjande samt av personer som lider av epilepsi eller andra nervsjukdomar. Den bör inte användas tillsammans med en homeopatisk behandling.Ingredienser:

Pepparmyntsolja (Einecs 282-015-4)

Allergener:

d-Limonene

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.