Unique Patchouliolja - 10 ml

Unique Patchouliolja - 10 ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3383

Unique - Patchouliolja är en 100% ren eterisk olja - Pogostemon patchouli

Patchouliplanten är en aromatisk ört med kantiga, raka stjälkar med mjuka ovala blad och vita blommor. Oljan utvinns ur bladen genom ångdestillation. Örten finns i Sydostasien och Indien och tillhör Lamiaceae släktet. Avlägsna släktingar till plantan är lavendel och rosmarin, som är av samma familj. Färgen är mörk, brunaktig, träig, och doften är tung, exotisk, rik och ceder-liknande. Vissa människor anser att patchouli är den finaste örtdoften i botaniska riket.

Patchouli beskrevs först av botanister i Filippinerna år 1845. Idag odlas den i hela tropiska Asien på grund av den ökade efterfrågan. I Asien läggs bladen på kläder för att hålla insekter borta och detta ger indiska saris och indonesiska saronger deras karakteristiska doft. Patchouli ingår i många parfymer.

Nydestillerad patchouliolja har en fräsch, lätt kryddig doft. När oljan blir äldre blir den mer rundad och söt. Patchouli är en av de få oljor som blir bättre med åren, som fint vin. Andra oljor som blir bättre med åren är till exempel sandelträ.

Oljan verkar renande, stimulerande och uppiggande. Den kan också vara effektiv mot tungt huvud. I hudvård verkar den regenererande på hudceller och hjälper till att förhindra acne, mycket torr och narig hud. Några droppar kan blandas in i en oparfymerad kräm eller jojobaolja för att dra nytta av dess egenskaper för att hålla huden ungdomlig.

En bra blandning till doftlampan kan vara med lika delar patchouli, lavendel och bergamott och en femtedel rosmarin. Denna blandning verkar uppmuntrande och skapar en balanserad, känslomässig energi. Blandningen kan också användas till massage i en basolja. Patchouli blandas väl med ylang-ylang, sandelträolja, jasmin och ros.

Ingredienser:

Pogostemon Cablin Oil (Einecs 282-493-4)

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
    Kroppsvård > Wellness > Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.