Unique Lavendelolja - 10 ml

Unique Lavendelolja - 10 ml
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3375

Unique - Fransk lavendelolja är en 100% ren eterisk olja - Lavandula augustifolia

Lavendelplantan är en flerårig växt som växer vilt eller odlas i bergen i södra Europa. Frankrike producerar den finaste lavendeloljan. Äkta lavendel växer på ca 1000 meters höjd. Lavendelolja doftar aromatiskt och av blommor. Denna eteriska olja erhålls genom ångdestillation av plantan då de blå blommorna slår ut. 100 kg blommor ger ca ½ kg olja. Många förvirrar lavendel och lavendinblomster. Lavendelblommor är blå, medan lavendinblomster är lila. Lavendinolja är betydligt billigare än lavendelolja, men inte lika användbar.

Lavendelolja har en balanserande och stabiliserande verkan. Den ger sundhet och harmoni till kropp och själ. Lavendelolja är milt menstruationsfrämjande. Ett lavendelbad är uppfriskande, avslappnande och har en terapeutisk effekt. Lider man av sömnlöshet eller lättare spänning rekommenderas ett avslappnande bad på kvällen. Lavendel fungerar balanserande och förnyande. Den lindrar akne, solbränna och insektsbett. Den kan användas i bad, för applicering och vid massage. En mycket mild olja som rekommenderas som startolja och för känslig hud.

Använd hemma:
Lavendelolja är bra för att rena luften i ditt hem. Den maskerar oönskad lukt av cigaretter, matlagning och husdjur och ger en fin, uppfriskande blommig doft. Du kan använda lavendelolja i en doftlampa eller blanda den med vatten i en värmetålig keramisk skål och lägga den på elementet på vintern. Skålen bör fyllas med vatten och 3-4 droppar eterisk olja på en regelbunden basis. Värmen gör att vattnet avdunstar, och sakta fylls rummet med doften av lavendel. Varning: För att förhindra att oljan bränns får skålen inte vara för nära värmekällan, och det måste alltid finnas tillräckligt med vatten.

Användningen av eteriska oljor i hemmet är ett naturligt alternativ till kemiska desinfektionsmedel. De kan bidra till hygienen i hemmet, och till att förebygga ohälsa. När du tvättar kläder kan du lägga till 3 droppar lavendel och geraniumolja var i det sista sköljvattnet och blanda det i sköljmedel. Du kan också lägga några droppar i lite ättika och använda den istället för sköljmedel. Detta gör kläderna mjuka, färgerna bevaras starka, och kläderna får en underbar doft. Om du diskar för hand kan du också lägga till 1-2 droppar lavendel och geraniumolja var. Denna lilla mängd olja har en rengörande effekt men lämnar ingen stark doft. En spray är användbar eftersom du då kan sprida oljemolekylerna snabbt och snabbt uppnå en effekt. Fyll en sprayflaska med vatten och åtta till tolv droppar lavendelolja. Om du vill ha en avslappnande effekt kan du blanda 2 delar lavendel och en del geranium. För festliga tillfällen används 2 delar eukalyptus och 1 del lavendel. Insektsbett behandlas med en blandning bestående av lika delar lavendelolja och alkohol.

 

Ingredienser:

Lavandula Augustifolia Oil (Einecs 289-995-2)

Allergener:

Linalool

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.