Unique Eukalyptusolja - 100 ml

Unique Eukalyptusolja - 100 ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3394

Unique - Eukalyptusolja är en 100% ren eterisk olja - Eucalyptus globulus

Eukalyptusolja utvinns ur eukalyptusträdets blad genom ångdestillation. 100 kg blad ger ca 3 kg olja. Oljan är tydlig och har en stark kamferdoft som gör den effektiv för att hålla insekter borta. Eukalyptusträdet kommer från Australien och är en av världens mest snabbväxande träd som kan bli upp till 150 meter höga. Idag odlas eukalyptusträd i Australien, Spanien, Portugal, Zimbabwe, Indien, Kalifornien och Kina.

I sommarvärmen kan träden se ut som om de är beslöjade i blå dimma när den eteriska oljan avdunstar. Detta har gett namnet till "Blue Mountains", bergskedjan i New South Wales, Australien, där träden dominerar. I många subtropiska och tempererade länder har människor ett träd på bakgården. De använder det till exempel för ångbad när de har en förkylning. Oljan har en kylande effekt på kroppen. På många flygrutter, till exempel hos New Zeeland Air, används ett eukalyptusångbad för passagerare med allvarliga problem med proppar i öronen, eftersom det öppnar luftvägarna.

Eukalyptusolja kan irritera njurarna om den används i stora koncentrationer - lyd därför de rekommenderade utspädningarna.

Oljan kan exempelvis används för massage och bad, där den verkar upplyftande och uppfriskande. Efter en hård dags arbete klarar och stimulerar den hjärnan och förhindrar dåsighet. I massage är effektiv för ömma muskler.

Använd hemma: På sommaren är den bra att hålla insekter borta med. Den renar luften i hemmet och är särskilt effektiv med lavendel på vintern.

 

Ingredienser:

Eucalyptusolja (Einecs 283-406-2)

Allergener:

d-Limonene, Linalool

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.