Unique - Enbärolja - 10 ml

Unique - Enbärolja - 10 ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3366

Unique - Enbärolja är en 100% ren eterisk olja - Juniperus communis

Enbärolja utvinns genom ångdestillation från vintergröna enbär, som växer i de flesta delar av jorden. Oljan destilleras av nästan mogna bär som plockas direkt från busken och torkas. 100 kg ger mellan 500 g och 1 kg beroende på klimatet. Doften påminner om cypress men är skarpare och mer pepprig.

Om du lider av celluliter är det en bra idé att använda enbärolja om du vill skapa din egen massageolja mot celluliter. Du kan också använda fänkålsolja, apelsinolja, cypressolja, pelargonolja, lavendelolja, patchouliolja och rosmarinolja.

Enbärolja främjar flödet i huden. Den verkar sammandragande och renande och är effektiv mot till exempel akne. Om du har mjäll kan du lägga till en eller två droppar i ditt schampo. I massageolja verkar den effektivt mot träningsvärk. I badet eller i doftlampor fungerar den avslappnande. Enbärolja sägs också vara sexuellt stimulerande.

Undvik enbärolja under graviditet och vid amning och i fall av allvarlig njursjukdom, eftersom oljan kan överstimulera njurarna när den absorberas i blodet. Enbärolja bör inte användas under långa perioder. 

Ingredienser:

Enebærolie (Einecs 283-268-3)

Allergener:

d-Limonene, Geraniol

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.