Unique Citronolja - 10 ml

1
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3363

Unique - Citronolja är en 100% ren eterisk olja - Citrus limonum

Oljan är svagt gul till gröngul med en färsk, lätt doft, som är nästan identisk med lukten av nyplockad citron. Ett ton färsk frukt ger ca 3 kg citronolja. Citronolja utvinns ur citronskal genom kallpressning. 25-30 citroner ge 10 ml olja. Citronolja utvinns främst i Kalifornien och Italien. Citronträd är vintergröna träd med doftande vita blommor och mycket aromatisk frukt. Citronen tros ha sitt ursprung i Kina och blev först allmänt känd i södra Europa kring 16-talet.

Oljan är upplyftande och renande. Den ersätter negativa känslor genom att skapa en glad atmosfär av friskhet och renhet. I doftlampa är den bra mot mental trötthet och ökar koncentrationen. En japansk studie har visat att vid användning av citrondoft i en hektisk kontorsmiljö minskade skrivfelen med 54%.

Citronolja har renande och uppfriskande egenskaper. Blanda med vatten och spraya den i rummet, det ger en härlig frisk doft samtidigt som den renar luften. Citronolja kallas också förnuftets olja eftersom den gör tankarna klara och hjälper till i beslutsfattandet. Den blandas väl med andra citrusoljor och lavendelolja.

Oljans astringerande egenskaper är effektiva för behandling av fet hud och akne. Den stimulerar blodcirkulationen genom massage och reglerar hudens talgproduktion.

Oljan kan innehålla upp till 2% furanocoumarinkomponenter, bland annat bergapten. Dessa komponenter är fotosensibiliserande och kan öka hudens känslighet för ultraviolett ljus, vilket kan orsaka brännskador och förstörelse av huden. Därför bör man inte vistas i solen 12 timmar efter användning.

Ingredienser:

Citrus Limonum Oil

Allergener:

d-Limonene, Citral

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.