Unique - Cederträolja - 10ml

Unique - Cederträolja - 10ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3362

Unique - Cederträolja är en 100% ren eterisk olja - Juniperus virginiana

Cederträolja utvinns genom ångdestillation av cederträ. Ceder är ett stort vintergrönt träd med nål-liknande blad. Trädet växer mycket långsamt men kan bli ca 40 meter högt. Den bästa oljan utvinns ur träd som är minst 25 år gamla. Doften är träig, torr, söt och lite kamferaktig.

Oljan anses vara den första eteriska oljan som utvanns från en växt. Egyptierna använde den för balsamering av döda, men den var också mycket populär som ingrediens i hudvårdsprodukter samt för parfymering av papyrus för att hålla insekter borta. Även de amerikanska indianerna använde oljan mot en lång rad sjukdomar.

Den är idealisk för avkoppling, och för att harmonisera och fokusera sinnet. Den återställer ett jämviktstillstånd och anses vara en av de mest balanserande oljorna.

I hårvård är cederolja bra vid behandling av mjäll. Du kan göra din egen mix med cederträ och till exempel enbär, teträ, rosmarin, citron, cypress, patchouli. Den är lämplig för vård av fet problemhud. Även i extremt torr hud kan den vara till hjälp. Oljan har en mjukgörande effekt på huden och passar bra tillsammans med cypressolja.

Cederträolja är tillsammans med citronella en av de mest effektiva oljorna mot mygg, mal och råttor. En japansk studie har visat att virginia cederolja är mycket effektiv för att motverka och döda kvalster. Det finns flera typer av ceder, så kontrollera att det latinska namnet är Juniperus virginiana om du vill använda den mot huskvalster. Använd några droppar olja med ättika när du tvättar sängkläder så behöver inte sköljmedel användas. Men du kan också hälla några droppar cederolja i sköljmedlet. Det är också möjligt att hälla lite i en spray blandad med vatten så att den sprutas på madrassen, som sedan dammsugs när den är torr.

Den ökar blodcirkulationen vid massage och är ett bra val som massageolja för ömma muskler. I en massageolja mot celluliter bör cederolja ingå.

Från gamla dagar har oljan använts för vintersymptom, då den inandas för att öppna luftvägarna. Den kan också användas i en doftlampa i sjukrummet, något som också minskar riskerna för att andra ska smittas.

Oljan är bra att blanda med sandelträ, ros, enbär, patchouli och cypress. Oljan bör inte användas under graviditet.

Huvudingredienser: cedarine, thujopsene, cedrol, widdol, atlantone, caryophyllene, cadinene

Ingredienser:

Cedertræsolie (Einecs 294-461-7)

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
  1. Kroppsvård
  2. Wellness
  3. Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.